Acuzat că a ucis o pacientă, "Prinţul silicoanelor" operează cu dezlegare de la Colegiul Medicilor!
Publicat pe 02.05.2014 la 00:02 Actualizat pe 02.05.2014 la 11:10
Spynews a aflat cine îl ajută pe medicul Kasem Bakr Abu, alias "Prinţul silicoanelor", să opereze în continuare, deşi a fost exclus din Colegiul Medicilor şi este judecat pentru uciderea unei paciente.
Spynews a aflat cine îl ajută pe medicul Kasem Bakr Abu, alias "Prinţul silicoanelor", să opereze în continuare, deşi a fost exclus din Colegiul Medicilor şi este judecat pentru uciderea unei paciente.
După cum Spynews a dezvăluit încă de anul trecut, medicul de origine iordaniană a fost exclus din Colegiul Medicilor şi totodată şi-a pierdut dreptul de liberă practică prin decizia nr. 1455/2013 din 6 iunie 2013. Decizia a venit în urma reclamaţiei depusă de Gheorghe Sadoveanu, văduvul pacientei Lina Sadoveanu, care a murit după o banală intervenţie efectuată la cabinetul medicului Kasem Bakr. Atunci, Comisia de Disciplină a decis: "Sancţionarea medicului intimat dr. Abu Bakr Kasem cu retragerea calitaţii de membru al Colegiului Medicilor din România (CMR)". Automat, "esteticianul vedetelor" şi-a pierdut dreptul de liberă practică, dar a continuat să opereze...
Sprijin de la Colegiul Medicilor
Jurnaliştii Spynews au încercat să afle cum este posibil ca un medic exclus din CMR şi trimis în judecată pentru uciderea din culpă a unei paciente să opereze în continuare, iar răspunsul primit de la Colegiul Medicilor a fost unul de-a dreptul halucinant. "Ancheta disciplinară nu este o anchetă publică, iar persoanele care au calitate de parte în dosar sunt strict delimitate de lege. (...) Referitor la punctul 3 din solicitare, respectiv termenul legal de soluţionare al contestaţiei, precizaă că nu există un termen limită stabilit de lege", a pecizat dr. Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR). Altfel spus, contestaţia depusă de dr. Kasem în termenul legal de 15 zile, în vara lui 2013, îi oferă posibilitatea de a opera până la adânci bătrâneţi, dacă cei de la Colegiul Medicilor nu iau o decizie în acest caz, şi anume de a accepta sau de a respinge contestaţia. Iar cum pentru Colegiul Medicilor nu pare o prioritate viaţa pacientului, esteticianul judecat pentru uciderea unei cliente poate opera la nesfârşit.
Ce spunea anul trecut CMR
Anul trecut, Colegiul Medicilor - care acum amână în mod suspect o decizie în cazul Kasem -era foarte ferm. "Comisia de Disciplină, analizând înscrisurile medicale folosite ca probă şi documentele cercetate şi reţinute în soluţionarea cauzei, ca măsuri de cercetare a faptei constată că medicul intimat şi-a depăşit competenţa prin operaţia efectuată, fără a avea calitatea de medic specialist. A efectuat o procedură chirurgicală cu risc pentru care nu avea pregătirea profesională necesară, nu a acordat corect îngrijiri postoperatorii pacientei (tratament anticoagulant în vederea prevenţiei unei complicaţii previzibile în urma unei astfel de operaţii, precum CID) şi a delegat, în mod necorespunzător, asistenta medicală pentru efectuarea consultului. De asemenea, se constată deficienţe de formă ale actului medical, absenţa consimţământului informat, deficienţe în întocmirea documentelor medicale, toate acestea contravenind prevederilor art. 5, art. 11, art. 25 şi art. 35 alin (1) din Codul de Deontologie Medicală”, concluzionau, atunci, cei trei profesori care au judecat cazul.
Citeste si: