Adevărul total despre parizer! După ce vei afla ce ingredient conţine, îl vei mai cumpăra?
Publicat pe 15.02.2016 la 17:59 Actualizat pe 15.02.2016 la 18:18
Printre mezelurile achiziţionate frecvent de numeroase persoane se numără, fără doar şi poate, parizerul, însă acesta este extrem de dăunător pentru organism, căci mulţi dintre producători apelează la un truc absolut uluitor.
Printre mezelurile achiziţionate frecvent de numeroase persoane se numără, fără doar şi poate, parizerul, însă acesta este extrem de dăunător pentru organism, căci mulţi dintre producători apelează la un truc absolut uluitor.
Din dorinţa de a reduce costurile, mulţi dintre producătorii de parizer aleg să înlocuiască slănina cu pastă MDM, adică cu o emulsie de apă şi pastă de şorici, piele de pui, tendoane şi cartilagii. Mai mult de atât, toate ingredientele sunt amestecate, conform Realitatea.net, cu o substanță care ajută la topirea grăsimilor în apă.
Printre altele, parizerul mai conţine amidon şi soia, dar şi carmin, care are proprietatea de a-i da culoare şi gust cu „praf de parizer”, adică un amestec format într-o mică proporţie din arome naturale și o mare cantitate de substanțe chimice.
De asemenea, printre ingredientele din parizer se numără şi conservanții, adică nitrituzl de sodiu și nitratul de potasiu, precum și antioxidanții (acid ascorbic), ce au rolul de a simula „prospetimea” produsului final.
Citește și:
Află ce alimente consumate zilnic reduc fertilitatea la bărbaţi!
Combinaţii alimentare care fac minuni asupra sănătăţii şi ajută la slăbit rapid
T.F.S