Ai accepta un robot pe post de psiholog? Invenţia cu care americanii speră să schimbe viaţa a milioane de oameni / Video

A fost inventat "terapeutul virtual"! Da, da, aţi văzut bine! Un psiholog şi un informatician de la University of Southern California au creat „terapeutul virtual” care poate diagnostica pacienţii suferinzi de depresie.

Sistemul este alcătuit din mai multe camere video şi microfoane care analizează gesturile, expresiile faciale, ticurile şi vocalizarea pacientului din faţa lui. Mai mult, acesta interacţionează cu pacienţii prin intermediul unui personaj feminin virtual pe nume „Ellie” care apare pe un ecran şi întreţine discuţia punând întrebări, aprobând şi încurajând subiecţii. După studierea informaţiilor pe care le adună, sistemul este capabil să detecteze oamenii depresivi.

"Terapeutul virtual" a fost creată, în special, pentru Departamentul de Apărare al SUA, după ce odată cu acţiunile militare din Afghanistan şi Iraq s-au înregistrat multe cazuri de suicid în rândul soldaţilor. În general, oamenilor din armată le este greu să se confeseze în faţa terapeuţilor, iar Ellie ar putea fi o soluţie eficientă pentru detectarea depresivilor.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro