Ai dificultăţi în a atinge ORGASMUL? Uite care sunt principalele cauze care te îndepărtează de punctul culminant al plăcerii!
Publicat pe 26.02.2014 la 10:47 Actualizat pe 26.02.2014 la 11:30
Dacă în trecut satisfacerea femeii nu era o preocupare a bărbatului, acum partenerii sunt mult mai atenţi când vine vorba de partenerele lor. Sexul nu mai e un subiect tabu, iar problemele legate de sexualitate pot fi rezolvate mai uşor.
Dacă în trecut satisfacerea femeii nu era o preocupare a bărbatului, acum partenerii sunt mult mai atenţi când vine vorba de partenerele lor. Sexul nu mai e un subiect tabu, iar problemele legate de sexualitate pot fi rezolvate mai uşor.
Există numeroase cauze care împiedică o femeie să se bucure de partidele de sex. Printre cele mai notabile se numărăr şi:
1. Pilulele contraceptive - Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Universitatea Indiana, pe 1.101 femei, a demonstrat că acelea care luau contraceptive aveau mai puţine orgasme şi un apetit sexual mult mai scăzut decât femeile care foloseau contracepţie fără hormoni, de exemplu prezervativele. Medicul Cynthia Graham, de la Universitatea Southampton, spune că de fapt pilulele scad dorinţa sexuală, femeile fac mai puţin sex, de aceea şi numărul mai scăzut de orgasme. Nu este vorba de o influenţa directă asupra capacităţii de a avea un orgasm.
2. Grijile şi atenţia distributivă - Dacă de obicei bărbaţii se pot deconecta mai uşor de la grijile cotidiene atunci când fac sex, femeile sunt mult mai atente la ce se întâmplă în jurul lor. Un banal zgomot le poate împiedica să aibă orgasm. Această problemă a fost observată mai ales la femeile care au copii, spune Denise knowles, sexolog la fundaţia caritabilă Relate.
3. Antidepresivele - Aceste medicamente, la fe ca şi antipsihoticele, au un puternic efect de inhibare a orgasmului, spune profesorul de psihologie Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers. De multe ori tratamentele sunt prescrise fără ca medicul să ţină copnt de acest efect secundar. Cele mai multe antidepresive stimulează secreţia de serotonină, dar blochează producerea dopaminei, o altă substanţa esenţială pentru ca o persoană să poată avea orgasm. Femeile care trebuie totuşi să ia aceste medicamente pot scăpa de efectul secundar nedorit dacă fac exerciţii fizice. Un studiu realizat de Universitatea Texas a arătat că este suficient ca femeile să facă 30 de minute de mişcare intensă de trei ori pe săptămână, pentru a se simţi mai bine alături de partener.
Citeşte mai multe pe descopera.ro.