Ai grijă ce scrii la muncă! S-a decis! Şefii pot supraveghea conversaţiile personale de pe internet ale salariaţilor

Sursa foto: arhiva

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a luat o decizie controversată.  Angajatorii au dreptul să supravegheze conversațiile personale de pe internet ale salariaților, dacă au loc în timpul orelor de lucru.

CEDO a luat această decizie în urma unei unei plângeri a unui inginer român. Bărbatul s-a adresat instanţei europene după ce, în Franţa, în anul 2007, a fost concediat pentru că a stat pe Yahoo Messenger la serviciu.

Românul susţine că angajatorul i-a încălcat dreptul la intimitate. Acesta s-a adresat întâi justiţiei române, care însă nu i-a dat dreptate. A mers, apoi, la CEDO, dar nici aici nu a câştigat. În decizia emisă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului apreciază că un angajator nu comite niciun abuz verificând dacă salariaţii săi îşi îndeplinesc atribuţiile profesionale în timpul orelor de lucru.

De altfel, angajatorul a accesat contul de mesagerie electronică al reclamantului gândindu-se că acesta conţine comunicaţiile cu clienţii, se mai menţionează în hotărârea instanţei europene, anunţă Ştirile ProTv.

Decizia CEDO are legătură nu doar cu Yahoo Messenger, ci cu absolut toate conversaţiile personale din timpul programului, făcute prin orice aplicaţie.

T.S

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro