Ai probleme cu tenul? Masca din zahăr brun este salvarea
Publicat pe 24.10.2014 la 20:39 Actualizat pe 24.10.2014 la 21:13
Zahărul brun este un aliment pe care îl preferăm de multe ori zahărului alb, în ceaiuri, cafea sau alte băuturi calde, pentru aromă să deosebită, dar și pentru că, se știe, este mult mai sănătos. Dar proprietățile sale nu se opresc la nivelul papilelor gustative.
Zahărul brun este un aliment pe care îl preferăm de multe ori zahărului alb, în ceaiuri, cafea sau alte băuturi calde, pentru aromă să deosebită, dar și pentru că, se știe, este mult mai sănătos. Dar proprietățile sale nu se opresc la nivelul papilelor gustative.
Proprietăţile zahărului brun se extind până la tratarea problemelor pielii, zahărul brun putând fi folosit în preparea măștilor faciale, pentru tratarea afecțiunilor pielii, pentru revigorarea tenului uscat, pentru curățarea tenului gras, dar și pentru întreținerea tenului fără probleme serioase.
Cum să îți prepari o masca din zahăr brun?
Se amestecă 2 linguri de zahăr brun cu 2 linguri de miere. Se știe că atât mierea, cât și zahărul brun sunt des folosite în cosmetică pentru propietatile lor antibacteriene și nu numai.
Amestecați până ce conținutul se omogenizează după care adăugați puțin suc de lămâie. Amestecați bine până ce masca devine destul de solidă și abrazivă. Aplicați pe obraji și frecati ușor, pentru o curățare în profunzime, insistând pe zonă T. Apoi întindeți un strat potrivit de masca pe întreagă suprafața a feței și lăsați să acționeze circa 15-20 de minute. Dacă rezistați, profitați de chiar o jumătate de oră.
În final clătiți bine cu apa călduță sau dacă va place, apa rece! Încercați pe cât posibil să lăsați tenul să se usuce natural, nu folosiți un prosop, iar crema hidratantă pe care o folosiți ar fi bine să nu o aplicați doar după aproximativ o jumătate de oră.
De asemenea, evitați machiajul câteva ore după acest tratament și lăsați pielea să respire și să se regenereze! Repetați tratamentul de 2-3 ori pe săptămâna.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: