Alergia la prezervativ poate conduce la leşin! Dacă ai simptomele astea, mergi urgent la doctor!
Publicat pe 03.09.2014 la 10:50 Actualizat pe 03.09.2014 la 11:14
Nu poţi suporta prezervativul? Ai aflat că există alergia la prezervativ? Dacă nu, te lămurim noi cum stă treaba.
Nu poţi suporta prezervativul? Ai aflat că există alergia la prezervativ? Dacă nu, te lămurim noi cum stă treaba.
În general, prezervativele sunt confecţionate din latex., dar mai există şi prezervative care conţin un lubrifiant cu spermicide, distrugător complet al spermatozoizilor.
Este important de ştiut că atât femeile, cât şi bărbaţii pot fi alergice la prezervative, alergia fiind ori din cauza spermicidelor pe care le conţin, ori din cauza latexului. Până în momentul de faţă, doar 3% dintre femeile care au folosit prezervative au decis să renunţe la ele din cauza efectelor adverse pe care le au.
Alergiile la prezervativ pot fi minore sau severe, formele de manifestare plecând de la senzaţia de mâncărime, până la arsuri sau chiar şocuri anafilactice.
Conform divahair.ro, o persoană care are o alergie minoră la prezervativele cu spermicide poate simţi: mâncărime, iritaâii şi roşeaţă în zona genitală. Femeile mai pot face şi infecţii urinare. Dacă observi că tu sau partenerul tău aveţi unul dintre aceste simptome, este necesar să renunţaţi la acest gen de prezervative şi reacţiile vor dispărea.
Reacţiile alergice severe sunt foarte rare şi se manifestă prin umflăturile şi inflamaţiile foarte dureroase. Dacă aveţi un astfel de simptom, consultaţi de urgenţă medicul!
Alergia la prezervativele din latex se poate manifestai tot uşor sau moderat. Cea mai puternică reacţie pe care o poţi avea este scăderea presiunii sângelui, fapt care poate determina leşinul.
În general, simptomele unei alergii la prezervativele din latex pot fi: urticarie sau mâncărimi, tuse, umezirea ochilor, strănut şi curgerea nasului.
Când vorbim despre şocul anafilactic, este bine de ştiut că acesta poate provoca dureri în piept, respiraţie îngreunată, stare de confuzie, ameâeli, vărsături, creşterea pulsului şi scăderea presiunii sângelui. Din fericire, au existat cazuri foarte rare.
Dacă vrei să ştii sigur dacă eşti alergic, poţi afla asta printr-un test de sânge, iar dacă iese pozitiv, poţi folosi prezervativele non-latex, confecţionate din poliisopren. Le găseşti peste tot, la aceleaşi preţuri şi îţi pot oferi aceeaşi plăcere!
A.B.
Foto: Hepta
Citeşte şi:
Nu încerca asta acasă! Cu ce au înlocuit prezervativul mai multe tinere din Marea Britanie