Alertă majoră după ce o bacterie care cauzează holeră a fost descoperită într-o piață. Măsurile luate de autoritățile sanitare
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 15.07.2022 la 16:48
Actualizat pe 15.07.2022 la 16:48
Autoritățile au declanșat o alertă majoră după ce o bacterie care cauzează holera a fost descoperită într-o piață. După ce pandemia de Covid-19 a pornit tot din China, acum se pare că cei de acolo de confruntă cu o nouă criză. Bacteria care cauzează holeră a fost descoperită într-o piață din Wuhan. Ce măsuri au luat autoritățile sanitare.
- O bacterie care cauzează holeră a fost descoperită într-o piață
- Ce măsuri au luat autoritățile sanitare
În urmă cu câteva zile, în Wuhan a fost confirmat un caz de holeră. Această situație a stârnit îngrijorarea autorităților care au luat deja măsuri.
O bacterie care cauzează holeră a fost descoperită într-o piață
Informația potrvit căreia bacteria care provoacă holeră a fost descoperită într-o piață, a fost publicată pe prima pagină a unui ziar din China. O zi mai târziu, informația dispăruse de pe prima pagină a site-ului oficial și nici nu mai putea fi găsită într-o altă secțiune.
Potrvivit infoormațiilor făcute publice de autprități, bacteria care cauzează holera ar fi fost descoperită la un student al Universității din Wuhan. Mai exact, un student absolvent cu antecedente de boli gastro a fost internat la spitalul universității pe data de 8 iulie. Tânărul a ajuns pe patul de spital după ce ar fi prezentat simptome de febră, vărsături și diaree. De atunci, studentul a fost transferat de două ori, de fiecare dată la un spital de nivel superior. În prezent, potrivit universității, el se află în carantină.
Ce măsuri au luat autoritățile sanitare
Începând cu seara zilei de 9 iulie, căminul în care a stat studentul, dar și laboratorul în care lucra, au fost închise. Trei persoane cu care el a intrat în contact, au fost puse în carantină.
În următoarele zile au fost testați 254 de studenți care locuiau în aceeași clădire de cămine, iar zonele potențial afectate au fost închise temporar. De asemenea, au fost colectate probe din camerele de cămin, din băi, din canalele de eliminare a deșeurilor și din clădirea în care lucra studentul, după care totul a fost dezinfectat. Și personalul din spitale a fost testat pentru bacteria descoperită, care cauzează holera.
Alertă de holeră la granița cu România
În urmă cu mai puțin de o lună a fost alertă de holeră la granița cu România, după ce bacteria extrem de periculoasă a fost descoperită pe o plajă de pe malul Nistrului.
Atunci, șeful Direcției de Sănătate, Boris Gîlca, a declarat că cei care fac plajă și se vor scălda trebuie neapărat să respecte sfaturile medicilor și după ce au făcut baie, trebuie neapărat să se îndrepte către casă și să facă duș.