Alertă medicală în România! Doi români suspecți de Zika, la Brașov

Este alertă la Braşov, unde două persoane sunt suspectate că ar fi fost infectate cu virusul Zika. Cele două persoane s-au întors în România recent, după ce au fost plecate în Republica Dominicană, potrivit antena3.ro.

Se pare că persoanele suspectate că ar avea virusul prezintă febră şi dureri de cap. "Ieri s-au prezentat la Institutul Matei Balș două persoane care se întorseseră din Republica Dominicană în urmă cu o lună și ceva. Erau asimptomatici, nu relatau înțepături de țânțar, prin urmare nu a fost nici măcar ridicată suspiciunea de Zika", a declarat un medic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat, luni, că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie „o urgenţă globală de sănătate publică”, întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia în ultima vreme.

Găsirea unui vaccin a devenit prioritate zero pentru specialişti, însă cercetătorii cred că acesta va fi gata abia la sfârşitul anului. OMS avertizează că numărul persoanelor infectate cu virusul Zika ar putea ajunge în acest an până la patru milioane, doar în America de Sud.

A.B.

Foto: a1.ro

Citeşte şi:

S-a declarat STARE GENERALĂ de URGENŢĂ în cazul virusul Zika! Mii de femei de pe glob sunt în pericol

VIDEO / Alertă în România! A fost înregistrat primul caz de gripă porcină

Ai gaze prea des? Iată cum scapi cumplet de această problemă


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro