Alimentul care te scapă de cancer! Îl ai şi tu în bucătărie
Publicat pe 11.02.2015 la 21:15 Actualizat pe 11.02.2015 la 21:33
Cancerul pulmonar este una dintre cele mai răspândite boli din zilele noastre. Acestă formă de cancer este o reproducere necontrolată a unor celule anormale în interiorul plămânului.
Cancerul pulmonar este una dintre cele mai răspândite boli din zilele noastre. Acestă formă de cancer este o reproducere necontrolată a unor celule anormale în interiorul plămânului.
Cancerul pulmonar este o formă destul de agresivă, iar evoluţia lui este una rapidă. Acest tip de cancer este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer din lume, mai ales în cazul bărbaţilor. La femei, cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer după cel mamar.
Un studiu publicat pe PubMed a scos la iveală că există un aliment care poate să ne ferească de această formă de cancer. Apigenina, o substanţă care se găseşte în pătrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina se găseşte în alimente precum ţelina, portocalele, ceapa. Însă, pătrunjelul este cea mai bogată sursă de apigenină.
La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an.
Principalele simptome sunt prezenţa tusei care nu dispare, dureri în piept, mai ales la inspiraţii adânci, respiraţie îngreunată şi întretăiată, oboseală continuă care se tot accentuează, pneumonii sau bronşite repetate, precum şi tuse flegmatică însângerată
Sursă foto Hepta
Citeşte şi
Cancerul pulmonar, "un ucigaş tăcut": simptomele bolii care ucide un român la fiecare 16 minute