Alimentul toxic din farfurie. Medicii au descoperit că dezvoltă celulele cancerigene
Publicat pe 22.02.2022 la 13:18 Actualizat pe 22.02.2022 la 13:18
Cercetătorii au tras o concluzie certă după un studiu de peste 9 ani. Zahărul este alimentul din farfurie care ajută la dezvoltarea celulelor canceroase. Află ce efecte are zahărul asupra organismului!
- Ce aliment din farfurie dezvoltă celulele canceroase
- Rezultatele unui nou studiu.
În urma unui studiu elaborat, care a durat 9 ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că zahărul este alimentul care agravează cancerul, pentru că hrănește celulele canceroase. Toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. De asemenea, celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește.
Zahărul - alimentul toxic din farfurie
Celulele canceroase absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare. Medicii îl numesc ”efectul Warburg” și susțin că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor maligne. Totuși, nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză a cancerului.
În cadrul studiului, s-a propus tăierea de pe listă a zahărului, ca să nu mai hrănească celulele canceroase, dar nu există posibilitatea de a trimite energie doar la celulele sănătoase. Din acest motiv, mecanismul biologic din spatele metabolismului glucozei este important. Acolo e cheia ”înfometării” celulelor cancerigene, astfel ca cele sănătoase să funcționeze. Din păcate, știința nu a atins acel nivel, dar acest studiu a reprezentat un pas important înainte.
Dezvoltă celulele cancerigene
Studiul a apărut în publicația ”Nature Communications”.