Amănunte neştiute despre OMUL Arsenie Boca! Ce cadou de nuntă i-a dat părintele unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi?
Publicat pe 28.09.2015 la 22:57 Actualizat pe 29.09.2015 la 08:57
Marţi, mii de credincioşi sărbătoresc 101 ani de la naşterea lui Arsenie Boca, una dintre cele mai controversate feţe bisericeşi din istoria ţării.
Marţi, mii de credincioşi sărbătoresc 101 ani de la naşterea lui Arsenie Boca, una dintre cele mai controversate feţe bisericeşi din istoria ţării.
Cu 14 ani mai tânăr, părintele Nicolae Bordaşiu, acum în vârstă de 90 de ani, a povestit în exclusivitate pentru Antena Stars, la emisiunea "Răi da` Buni", ce cadou de nuntă a primit de la Arsenie Boca.
"Când m-am căsătorit mi-a dat o carte, care se numeşte "Viaţa în Hristos", şi mi-a lipit două flori numite Floarea Reginei, care sunt foarte rare. Cadoul îl mai am şi acum. Trebuie să facem diferenţa între lucrurile pe care le-a spus Arsenie Boca şi marketingul de la Prislop. Nu e bine să vorbeşti morţii de rău, ba mai mult nu e bine să vorbeşti o faţa bisericească atât de plină de har, un om care a înfruntat cu atâta stoicism regimul comunism", a spus părintele la Antena Stars.
Arsenie Boca a fost un părinte ieromonah, teolog şi artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalităţii sale veneau mii şi mii de credincioşi, fapt pentru care a fost hărţuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de Bucureşti). Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti, a fost pictată de către părintele Arsenie Boca.
T.S
Citeşte şi:
Arsenie Boca va fi canonizat? Ce spun reprezentanţii Bisericii despre făcătorul de minuni
Credincioşii fac coadă să îl vadă! Un obiect misterios, aparţinând lui Arsenie Boca, a fost descoperit la Braşov