VIDEO / Îngrijorare mare în rândul angajaţilor! Ce se întâmplă cu pensia lor! Trei din cinci români vor avea de suferit

+3 click pentru
galerie

Îngrijorare mare în rândul angajaţilor! Ce se întâmplă cu pensia lor! Trei din cinci români vor avea de suferit © spynews

Pensionarea nu mai înseamnă pentru majoritatea europenilor o bătrâneţe liniştită. Românii nu fac excepţie, studiile arată că trei din cinci angajaţi se tem că nu-şi vor permite să se pensioneze când vor împlini vârsta necesară.

O instituţie bancară a realizat un sondaj care atestă că 54% dintre europeni se tem că vor rămâne în câmpul muncii şi după pensionare din nevoia de finanţe suplimentare, relatează observator.tv.

Românii se situează peste media europeană de 61%, cu un procent de 65%. Mai îngrijoraţi decât noi privind traiul la bătrâneţe sunt doar francezii, polonezii şi spanioli.

Statisticile arată că patru din zece români nu reuşesc să facă economii. Un sfert pretind că au cheltuieli neprevăzute, iar restul consideră că au venituri prea mici.

Persoanele chestionate, în proporţie de 63%, au menţionat că singura variantă de a pune bani de-o parte ar fi să diminueze cheltuielile.

România ocupă cea mai mare pondere la nivel european privind împrumuturile de la familie sau prieteni, 42%. Media europeană este de 20%.

A.S.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro