Se "aprinde" Europa! Temperaturile vor atinge, în următoarele zile, 40 de grade Celsius

Se "aprinde" Europa! Temperaturile vor atinge, în următoarele zile, 40 de grade Celsius

Ceea ce meteorologii români avertizau de ceva vreme, începe să prindă contur şi pe întreg teritoriul Europei. Vine canicula! De săptămâna viitoare, temperaturile vor atinge temperaturi de 40 de grade Celsius pe zi, şi 25 de grade Celsius pe timpul nopţii, în mai multe zone ale Bătrânului Continent, anunţă şi AFP.

Vinovat ar fi un val de căldură ce călătoreşte dinspre nordul Africii şi peninsula iberică, ce vor da peste cap maximele înregistrate de obicei de ţările europene. Cele mai mari valori sunt aşteptate marţi (25 iunie) şi miercuri (26 iunie).

Meteorologii nemţii anunţă temperaturi de până la 37-38 de grade Celsius, spaniolii au emis cod galben de caniculă, cu 36 de grade Celsius, în Belgia se va ajunge cu lejeritate la 35 de grade Celsius, cu două mai puţin decât vor fi în Elveţia. Recordul Europei va fi înregistrat de Grecia, acolo unde vor fi temperaturi de 39-40 de grade. Nici Franţa nu va fi ocolit de vremea caldă, între 35 şi 40 grade Celsius.

Regatul Unit al Marii Britanii nu se îngrijorează de temperaturile ridicate, ci de furtunile violente ce ar urma să se lovească zona, în perioada imediat următoare.

M.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro