Arsenie Boca va fi canonizat? Ce spun reprezentanţii Bisericii despre făcătorul de minuni

foto: arhiva

Arsenie Boca urmează să fie canonizat? Reprezentanţii Bisericii s-au hotărât să răspundă într-un final la întrebarea care se află pe buzele tuturor credincioşilor.

Zvonul că Arsenie Boca urmează să fie canonizat a stârnit vâlvă printre credincioşi, care aşteaptă de mult această veste. Reprezentanţii Bisericii dezmint însă înformaţia şi spun că nu este nimic oficial.

"Nu cred că e nimic oficial. Cred că sunt numai ceva gânduri. Ca o părere personală, lucrurile dacă sunt de la Domnul, se fac. Sunt majoritatea care doresc acest lucru, dar sunt şi persoane care se opun. Nu, sunt doar discuţii ca trupul Părintelui Arsenie Boca să fie mutat, dar nu se va întâmpla", a declarat părintele Gherontie Ciupe la România TV.

Florian Bichir a explicat că nu se poate face o canonizare de pe o zi pe alta şi că sunt necesari parcurgerea unor paşi: "Există un set de reguli care trebuie urmate până ca cineva să fie canonizat. Este o comisie de canonizare, care încă nu şi-a început activitatea, care va face această canonizare. Există un set de reguli care trebuiesc îndeplinite pentru ca un preot să fie canonizat:

evlavia populară - din păcate multă dintre ea este plecată spre

facerea de minuni - există oameni care s-au vindecat

corp frumos mirositor - aceasta nu este chiar obligatorie.

Dacă aceste lucruri sunt îndeplinite, se trece la procesul de canonizare".

Despre Arsenie Boca

PUBLICITATE

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Citeşte şi:

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro