Aşa combini corect alimentele! Sănătatea se află la tine în farfurie!
Publicat pe 15.02.2016 la 10:15 Actualizat pe 15.02.2016 la 10:24
Vrei să slăbeşti, să fii sănătos şi să debordezi de energie? Ei bine, totul se află în...farfuria ta. Da, ai văzut bine. Modul în care alegem sau combinăm alimentele contribuie semnificativ la starea şi aspectul nostru.
Vrei să slăbeşti, să fii sănătos şi să debordezi de energie? Ei bine, totul se află în...farfuria ta. Da, ai văzut bine. Modul în care alegem sau combinăm alimentele contribuie semnificativ la starea şi aspectul nostru.
Există trei moduri de a combina alimentele
1. Combinația optimă (*DA) – care este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru a avea o digestie completă.
2.Combinația medie(*Neutru) – cu puțin efort tubul digestiv poate face față unei astfel de combinații, însă este bine să nu faci abuz, pentru că, pe termen lung, ți-ar putea dăuna.
3.Combinațiile dăunătoare(*NU) – combinând astfel alimentele ai toate șansele ca digesita ta să fie un eşec. Tot ce vei obţine vor fi balonări, constipație, diaree, gaze intestinale, iar pe termen lung te vei alege cu boli cronice. Aşa că dacă vrei să fii sănătos şi să ţii doctorul la distanţă, consultă tabelul de mai sus zilnic înainte de fiecare masă, până când îți faci un obicei din a combina alimentele corect.
CE SĂ COMBINI:
Proteinele animale se combină cu legume sărace în amidon: în special cele verzi și cele bogate în apă – pătrunjel, spanac, roșie, castravete, ardei, broccoli, varză etc.
Grăsimile se asociază foarte bine cu legumele ușoare.
CE SĂ NU COMBINI:
Nu amestecăm niciodată la aceeași masă carnea cu ouăle, cu brânzeturile și cu leguminoasele (fasole, mazăre, linte).
Nu se amesteca proteinele animale - carne,brânzeturi,ouă - cu cele bogate în amidon - paste, pâine, cartofi, orez, produse de patiserie, leguminoase.
Nu trebuie să combinăm fructele cu dulciurile(zahărul) cu restul mâncării.
Fructe se consumă doar pe stomacul gol, cu minim 30 minute înainte sau cu 2 ore după masă.
Nu amesteca alimentele grase - unt,untură,smântâna,slănină ,uleiurile - cu cele bogate în proteine sau cu cele bogate în amidon.
Apa se bea cu 20-30 min înainte de masă, laptele este recomandat să se consume gol, iar fructele acide - portocala, mărul,fructele de pădure-cu cele dulci - pere, banane - nu se combină în același timp, conform hipocrates.ro.
Citeşte şi:
- Slăbeşte 10 KILOGRAME într-o săptămână cu DIETA JAPONEZĂ. Până la primăvară vei face senzaţie
- S-a îngrăşat 10 kilograme, dar a slăbit 4 într-o săptămână! Ce dietă ţine Diana Dumitrescu pentru a fi în formă
- Anamaria Prodan reuşit să slăbească 15 kilograme, iar acum a dezvăluit dieta ei: "Mai vreau să mai dau jos 3 kilograme!"