Asalt împotriva jihadiştilor ISIS! 100.000 de civili, folosiţi ca scuturi umane!

© Hepta

Tensiuni din ce în ce mai mari în Irak. Forțele armate i-au îndeamnat pe luptătorii grupării Statul Islamic din Mosul să se predea.

Mesajul militarilor a vinit la o zi distanță după lansarea asaltului final pentru eliberarea ultimului bastion major din Irak de sub controlul jihadiștilor ISIS. Forţele armate le-au cerut civililor să rămâne în casele lor în zona veche a orașului Mosul.

„Stați departe de locurile publice și profitați de orice ocazie de a veni la forțele irakiene pentru a evita să fiți utilizați drept scuturi umane”, se arată într-un pliant semnat de comandantul Rashid Yarallah.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunţat că aproximativ 100.000 de civili sunt „reținuți ca scuturi umane" de către jihadiști în zona veche a orașului Mosul.

Forțele armatei irakiene, cele antitero (CTS) și ale poliției federale au lansat duminică un asalt pentru a prelua controlul asupra zonei vechi a orașului Mosul, unde s-a regrupat marea majoritate a jihadiștilor Statului Islamic. Oraşul Mosul a căzut în mâinile ISIS în 2014.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

 

 


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro