VIDEO / Atentat soldat cu victime, în apropierea sediului ONU! Autoritățile sunt în alertă

Explozie / foto: captură tv

O serie de explozii și focuri de armă  au avut loc astăzi în capitala Indoneziei, Jakarta. Potrivit primelor informații, cel puțin șase oameni au fost uciși, în ceea ce pare a fi un atentat terorist coordonat de Statul Islamic.

La ora locală 8.00, presa locală a relatat că au existat cel puțin șase explizii, iar printre victime de află trei atacatori și un polițist.

Exploziile au fost urmate de focuri de armă, în apropierea palatului prezidențial și a sediului ONU, relatează The Guardian în ediția online.

În atentate au fost implicați 14 bărbați, relateaza RT citând autoritățile locale. Potrivit People's Daily, cel puțin 3 atacatori kamikaze s-au aruncat în aer la o cafenea din Sarinah.

Președintele Indoneziei a calificat exploziile de la Jakarta drept "acte de terorism". (AFP). Într-o declarație de presă, Joko Widodo a spus că situația este sub control și a îndemnat oamenii să-și păstreze calmul. (AP).

Încă o explozie s-a produs în apropierea cafenelei care fusese atacată mai devreme. Două ambulanțe au sosit la fața locului (AP)

Nu există indicii că militanții islamici au fost în spatele atacurilor cu bombă și a focurilor de armă din capitala indoneziană Jakarta, a declarat șeful Agenției Naționale de Informații, pentru Reuters. "Acest lucru este cu siguranță un act de terorism, dar nu există deocamdată niciun indiciu că este legat ISIS", a spus Sutiyoso.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro