Atentatul dejucat din Franţa: Un al doilea suspect a fost reţinut în Bruxelles

Poliție / foto: Hepta

Procurorii belgieni au inculpat un al doilea suspect reţinut în Bruxelles în cadrul anchetei privind atentatul de amploare pe care l-au dejucat joi în Franţa, a anunţat, duminică, procurorul federal, potrivit publicaţiei Le Figaro.

Abderamane A. a fost arestat vineri în cadrul operaţiunilor poliţiei belgiene. Sâmbătă, autorităţile belgiene au decis ca bărbatul să rămână în arest pentru încă 24 de ore.

El este inculpat pentru "participare la activităţile unei grupări teroriste".

Sâmbătă, Parchetul federal belgian a anunţat inculparea unui prim suspect, Rabah N., în cazul atentatului dejucat joi în Franţa. Acesta a fost arestat în urma unui raid efectuat în Saint-Gilles, o comună din regiunea capitalei Belgiei, Bruxelles.

Tot ieri, alţi doi suspecţi au fost inculpaţi pentru activităţi teroriste în Belgia, printre care al treilea atacator de pe aeroportul din Zaventem care nu s-a mai detonat şi a fugit, identificat de presa belgiană drept Faycal Cheffou, jurnalist independent.

Bilanțul actualizat miercuri seară de Ministerul Afacerilor Sociale este de 31 de morți, 300 de răniți, 61 se află la terapie intensivă.  Potrivit unui informații difuzate de canalului privat flamand VTM şi citat de Agerpres, atentatul ar fi fost inițial plănuit pentru lunea de Paști. Informația nu a putut fi confirmată, dar ideea conform căreia atacurile teroriste de la Bruxelles ar fi fost grăbite se precizează, scrie DH.

Najim Laachraoui, din Schaerbeek, și frații Ibrahim și Khalid El Bakraoui, din Laeken, sunt autorii celui grav atentat din istoria Belgiei. Ei au fost identificați oficial de parchetul federal. Laachraoui și Ibrahim El Bakraoui au detonat gențile cu explozibili aflate asupra lor pe aeroportul din Zaventem, în timp ce responsabil pentru atacul din stația de metrou Maelbeek ar fi Khalid El Bakraoui.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro