Atenţie! Acest obiect te poate ucide încet! Toţi românii îl au în casă!

Sursa foto Hepta

Lipsa sportului şi viaţa sedentară poate provoca steatoză hepatică nealcoolică, care poate degenera în ciroză și chiar cancer, scrie un studiu medical făcut recent, citat de Agerpres.

Mâncarea proastă şi orele neregulate pentru masă pot provoca această boală, dar există riscul ca aceasta să apară din cauza timpul prelungit petrecut în poziția șezând.

În perioada martie 2011 — decembrie 2013, cercetători sud-coreeni de la Școala de Medicină a Universității Sungkyunkwan din Seul au analizat dosarele medicale a 140.000 de bărbați și femei de peste 50 de ani.

Ei au evaluat și nivelul activității fizice și timpul petrecut ân poziția șezând de fiecare participant la cercetare prin intermediul unui chestionar. Examenele medicale efectuate — printre care ecografia ficatului — au arătat că 40.000 de voluntari sufereau de steatoză hepatică. Potrivit observațiilor cercetătorilor, boala a fost mai frecventă la persoanele sedentare sau cu activitate fizică redusă.

Scaunele ne ucid încet, dar sigur.

Corpul nostru este făcut să se miște, așa încât nu este surprinzător că sedentarismul, caracterizat printr-o slabă activitate musculară, are impact direct asupra fiziologiei noastre. În contextul lipsei unor tratamente eficiente împotriva steatozei hepatice nealcoolice, schimbarea modului de viață rămâne esențială", a spus Michael Trennell, profesor de medicină la Universitatea din Newcastle (Marea Britanie).

T.S

Citeşte şi:
Scapă complet de CEARCĂNE în doar 2 ORE! Iată cât de UŞOR poate fi

Nu te lasă DURERILE DE CAP? Cum să scapi de ele în doar 3 MINUTE, fără medicamente


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro