Atenție! Alimentele congelate, un pericol pentru sănătate. După cât timp devin acestea toxice
Publicat pe 13.01.2018 la 19:53 Actualizat pe 13.01.2018 la 20:14
Alimentele congelate pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, avertizează specialiștii.
Alimentele congelate pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, avertizează specialiștii.
Mai mult, aceștia au emis intervale pentri principalele categorii de alimente congelate, care ne comunică limita superioară până când este încă sigur să le mănânci.
"Îngheţarea menţine alimentele în siguranţă prin încetinirea mişcării moleculelor, determinând microbii să intre într-un stadiu inactiv. Îngheţarea păstrează hrana pentru perioade lungi de timp, deoarece previne creşterea microorganismelor care provoacă atât alterări alimentare, cât şi afecţiuni alimentare. Îngheţarea, de asemenea, inactivează orice bacterii, drojdii şi forme care se găsesc în alimente," a explicat Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii.
Tot ei au întocmit și lista care arată timpul maxim în care alimentele încă își păstrează calitatea.
- Mezeluri: 1-2 luni
- Ouă: o lună
- Carne de pasăre: 2-3 luni
- Carne roşie: 4-12 luni
- Supe: 2-3 luni
- Peşte: 2-6 luni Unt: 6-9 luni
- Margarină: 12 luni Brânză: 1-6 luni
- Iaurt: 1-2 luni Pizza: 1-2 luni
- Verdeţuri: 12 luni
- Prăjituri: 7-8 luni Citrice: 3 luni
- Fructe: 9-12 luni
- Legume: 8-12 luni Nuci: 3 luni
- Lapte: 3-6 luni
- Suc natural: 6 luni
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.