Atenţie, creează dependenţă! Brioşe cu lămâie şi cremă de căpşuni
Publicat pe 23.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.12.2017 la 23:12
Dacă vrei să îţi suprinzi musafirii cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu lămâie şi cremă de căpşuni au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat fresh ce se prepară foarte uşor.
Dacă vrei să îţi suprinzi musafirii cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu lămâie şi cremă de căpşuni au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat fresh ce se prepară foarte uşor.
INGREDIENTE:
- Pentru brioşe -
- 1 1/4 căni de făină;
- Trei linguri de amidon de porumb;
- Două linguriţe praf de copt;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/2 ceşcă de unt;
- O cană de zahăr granulat;
- Două linguri de coajă de lămâie;
- trei albuşuri;
- O linguriţă de esenţă de vanilie;
- 1/2 ceşcă de smântână;
- Trei linguri suc de lămâie;
- Pentru crema de căpşuni -
- 200 de grame de căpşuni proaspete;
- 3/4 cană de unt;
- 3-4 căni de zahăr pudră;
- O linguriţă de drajeuri;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 150 de grade. Tapetaţi o tavă de copt pentru brioşe cu hărtie de copt. Într-un vas mediu se amestecă făina, amidonul de porumb, praful de copt şi sarea. Apoi, într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul, zahărul şi coaja de lămâie până ce se obţine un amestec pufos. În amestecul de făină adăugaţi jumătate din cantitatea de smântână. După ce aceasta se integrează perfect repetaţi operaţiunea cu cealaltă cantitate de smântână. La final adăugaţi sucul de lămâie. Aluatul obţinut se toarnă în formele de brioşe aproximativ 2/3 în fiecare formă. Se introduc la cuptor şi se coc timp de aproximativ 15-18 minute. În acest timp se pregăteşte crema de căpşuni.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixaţi căpşunile pănă ce acestea capătă textura unui piure. Se transferă piureul de căpşuni într-o tavă şi se pune la fiert, la temperatură medie. Se lasă la fiert timp de 15-20 minute până ce acesta se reduce la 1/4 din volumul original. Apoi se lasă la răcit. Într-un castron se amestecă untul cu aproximativ o cană şi jumătate de zahăr pudră până ce se obţine un amestec pufos. După care se adaugă piureul de căpşuni şi se amestecă până ce se obţine o compoziţie omogenă. Crema obţinută se pune pe fiecare brioşă în parte şi se decorează cu o feliuţă de lămâie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.