Atenţie! Le cumperi des, dar nu ştii ce se ascunde în ele! Cum îţi dai seama că roşiile sunt pline de chimicale
Publicat pe 24.05.2017 la 19:10 Actualizat pe 24.05.2017 la 19:21
Roşiile sunt unele dintre cele mai cumpărate legume în România şi, cererea fiind mare, de multe ori se folosesc acceleratori pentru a se coace mai repede. Aceştia sunt dăunători şi nici nu fac ca roşiile să fie la fel de gustoase.
Roşiile sunt unele dintre cele mai cumpărate legume în România şi, cererea fiind mare, de multe ori se folosesc acceleratori pentru a se coace mai repede. Aceştia sunt dăunători şi nici nu fac ca roşiile să fie la fel de gustoase.
În România există prezent 3500 de soiuri de roşii, potrivit România TV. Însă, multe dintre acestea nu sunt chiar în cea mai bună stare pentru a fi consumate din cauza substanţelor care le grăbesc coacerea.
Roşiile coapte artificial sunt, de cele mai multe ori, mai tari decât cele naturale. Pentru a fi bune, cotorul nu trebuie să fie dur, iar culoarea trebuie să fie roşu deschis, nu maroniu.
Totuşi, cel mai bun mod în care poţi testa alimentul este să îl desfaci. Alveolele din interior trebuie să fie uniforme, iar interiorul să fie zemos. Dacă sucul este cleios, înseamnă că roşia a fost crescută din chimicale.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
S.O.