Atenţie, români! Un virus foarte periculos din America de Sud care afectează creierul copiilor a ajuns în Europa!

Sursa foto: Hepta

Un virus foarte periculos, care îşi are rădăcinile în America de Sud, a ajuns în Europa după ce un danez care a călătorit înafara ţării a fost testat pozitiv cu Zika.

Autoritățile de sănătate din al doilea mare oraș danez, Aarhus, au declarat că pacientul a călătorit în America Centrală și de Sud, unde a fost contaminat, a precizat, fără alte detalii, un postul de radio local citat Agerpres.

Virusul Zika a provocat leziuni ale creierului a mii de copii din America Latină, acesta fiind descoperit în 21 de ţări dintre care n Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde au fost înregistrate în epidemii în timp ce În Brazilia, țara cea mai afectată și care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți.

De asemenea, prezența virusului a fost semnalată pe litoralul Guyanei Franceze, care a intrat în faza epidemică după ce autoritățile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri și "160 de suspecți, dintre care patru femei însărcinate". Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate și în Elveția la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat marți Ministerul Sănătății din această țară.
.
Febra Zika, boala declanșată de acest virus, se manifestă cu dureri de cap, slăbiciune, temperatură ridicată, iritații ale pielii și ochi roșii. Nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virusului Zika, putând fi tratate doar simptomele maladiei.

T.S

Citeşte şi:
Incendiu de proporţii într-un bloc din Constanţa! O femeie a murit intoxicată cu fum
FOTO / A fumat 30 de ţigări pe zi, timp de 95 de ani şi nu a păţit nimic! Cum arată acum femeia care a şocat medicii


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro