AUDIO / De ce a ajuns Gabriel Cotabiţă de urgenţă la spital! Ce spun specialiştii despre cauzele incidentului din sala de sport!
Publicat pe 11.05.2015 la 17:40 Actualizat pe 11.05.2015 la 18:00
Momente grele pentru familia lui Gabriel Cotabiţă. Artistul se află în stare gravă la Spitalul Floreasca, acolo unde a fost dus de urgenţă vineri, după un stop cardio-respirator în sala de sport. Unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în nutriţie şi fitness a aruncat bomba, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro, în ceea ce priveşte starea de sănătate a celebrului cântăreţ.
Momente grele pentru familia lui Gabriel Cotabiţă. Artistul se află în stare gravă la Spitalul Floreasca, acolo unde a fost dus de urgenţă vineri, după un stop cardio-respirator în sala de sport. Unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în nutriţie şi fitness a aruncat bomba, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro, în ceea ce priveşte starea de sănătate a celebrului cântăreţ.
Vineri, în timp ce se afla la sala de sport, artistul s-a prăbuşit la podea, în stare de inconştienţă. El a fost transportat de urgenţă la spital, iar primele investigaţii au indicat producerea unui infarct, al treilea pentru artist, în ultimii ani. În tot acest timp s-au vehiculat tot felul de ipoteze care mai de care mai halucinante, însă reporterii SPYNEWS.ro au aflat unul dintre cauzele incidentului nefericit. După ce Gabriel Cotabiţă a mărturisit în emisiunea Oanei Turcu de la Antena Stars că de ceva timp ţine o dietă extrem de sănătoasă, Cristi Mărgărit, specialist în nutriţie şi fitness, a aruncat bomba, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro.
Dieta artistului conţinea pâine şi brânză, alimente nerecomandate unui cardiac. Potrivit mărturisilor lui Gabriel Cotabiţă, micul dejun era compus din 4 felii de pâine neagră, brânză light, 100 de grame de somon şi legume. La două ore, artistul mânca două mere verzi, iar prânzul era consistent. Supe de legume, grătar cu pui sau peşte. La ora 17, celebrul cântăreţ consuma 50 de grame de migdale, iar seara se încheia cu o salată. Totul, combinat cu trei zile de sală pe săptămână, cardio şi mers pe jos.
"Eu, în cazul lui, cardiac fiind, nu i-aş fi recomandat pâine. Brânză nu i-aş fi dat. Dieta era ok , nu era una de înfometare. Este o dietă de nota opt. Nu pare să fi fost ceva exagerat. Mai degrabă s-ar pune problema antecedentelor. El avea deja o sensibilitate pe zona asta. Mai există varianta unui stop cardio-respirator pe fond de oboseală sau de epuizare. Din ce am înţeles îşi doza efortul, nu lucra noaptea. Acum depinde dacă s-a odihnit cu o noapte înainte, s-a hidratat, poate a fost doar oboseala acumulată de mai mult timp. El era un tip energic, se agita, nu prea se conversa. El având antecedente, e posibil să nu aibă legătură cu dieta, ci cu sportul. Inima a cedat. Interesant ar fi dacă nu şi-a făcut testele medicale înainte să se apuce de sport. Trebuia făcută o electrocardiogramă pentru a vedea cum reacţionează inima lui la efort. Dacă a şi fumat, nu mai are rost să discutăm ce efecte nocive are asupra organismului", a declarat Cristi Mărgărit, consultant în nutriţie şi fitness.
Citeşte şi: