Avem toate şansele să scăpăm de proştii care ne agasează! S-a descoperit gena responsabilă. Acum se caută leacul

Un grup de oameni de ştiinţă a descoperit o genă a prostiei, iar experimentele pe şoricei au arătat că subiecţii au devenit mai inteligenţi odată cu anihilarea acesteia.

În cadrul cercetărilor, şoriceii pe care s-a experimentat şi la care gena, botezată Homer Simpson, după celebrul personaj animat, a fost anulată, au devenit mai inteligenţi. Gena respectivă e răspunzătoare de capacitatea de învăţare şi memorare a animalelor, iar cercetătorii de la Emory University School of Medicine spun că ştergerea ei la micuţele mamifere a avut ca efect rezultate mai bune în labirinturi.

Potrivit cercetătorilor, la şoarecii la care gena respectivă a fost dezactivată, zona cerebrală în care aceasta se regăseşte a devenit sensibilă la electro-stimulare, iar neuronii aveau legături mai puternice. Mai mult, conform oamenilor de ştiinţă, lipsa genei "Homer Simpson" nu pare să-i fi afectat în vreun fel. Cercetătorii lucrează acum la modalitatea de a anihila această genă la oameni, pentru a îmbunătăţi astfel activitatea cerebrală.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro