Azi e echinocţiul de toamnă. Ziua e egală cu noaptea

Echinocţiul de toamnă este marcat azi, la ora 11.21 (Timp Legal Românesc). Ce înseamnă asta? Ziua este egală cu noaptea, iar, de acum, noaptea se va mări, până pe 22 decembrie, când e solstiţiul de iarnă.

 Odată cu mișcarea anuală a Soarelui se pot defini patru momente importante: echinocțiile și solstițiile, două din fiecare. Primul echinocțiu este cel de primăvară, urmat de cel de toamnă. Solstițiile sunt și ele tot două, primul are loc la trecerea în anotimpul vară și cel de-al doilea, la trecerea în anotimpul iarnă.

Echinocțiul de toamnă reprezintă momentul în care Soarele în mișcarea sa aparentă anuală trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. În această zi, în emisfera australă începe primăvara. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare. În zona Polului Nord începe lunga noapte polară, iar în cea a Polului Sud, Soarele se ivește deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primăvară.

CITEŞTE ŞI: 

O celebră starletă porno din România s-a SĂTURAT! Vezi ce schimbare face în viața ei

VIDEO / Guţă, înşelat de Iulia cu fiul Narcisei! A complotat "Războinica" la amorul interzis?

T. C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro