Bacalaureat 2015. Decizia a venit în urmă cu puţin timp! Ministrul Educaţiei, despre BAC: "Se vor lua măsuri"
Publicat pe 07.07.2015 la 21:30 Actualizat pe 07.07.2015 la 21:23
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Suceava, că în judeţele unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50 la sută se vor lua măsuri care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Suceava, că în judeţele unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50 la sută se vor lua măsuri care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor, conform Mediafax.
Ministrul a declarat, la Universitatea din Suceava, că sunt trei judeţe cu promovabilitate sub 50 la sută, două dintre ele, Giurgiu şi Teleorman, au înregistrat o scădere faţă de anul trecut, în timp ce al treilea judeţ, Ilfov, a înregistrat o creştere cu 11,6 la sută faţă de anul 2014. "Ilfov, deşi este sub 50 la sută, are o creştere de 11,6 la sută faţă de 2014. De altfel, 11,9 la sută este creşterea cea mai mare între cele 42 de inspectorate, iar pe locul al doilea este Ilfov. Deci, în Ilfov, măsurile luate s-au dovedit a fi eficiente. Rămâne să ne concentrăm pe celelalte două judeţe şi să vedem cum putem susţine, prin ce mijloace, o pregătire care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor din aceste judeţe”, a declarat Cîmpeanu.
El a explicat că în privinţa măsurilor ce trebuie luate sunt "foarte multe idei", dar că este convins că măsurile în educaţie nu pot fi senzaţionale de la un an la altul, în condiţiile în care se ştie deja că sistemul de educaţie este unul “inerţial” prin definiţie.
Întrebat dacă în urma analizei care va fi realizată după finalizarea examenului de Bacalaureat din acest an vor fi făcute schimbări în structura acestui examen, ministrul Educaţiei a precizat că o astfel de modificare nu poate fi promovată nici prin ordin de ministru, nici prin hotărâre de guvern. "Ea ar putea fi luată în măsura în care va fi o concluzie a dezbaterilor care tocmai au fost iniţiate pe marginea Legii Educaţiei. Este vorba de acea discuţie între un Bacalaureat diferenţiat, deci nu spun profesional şi ştiinţific, ci spun Bacalaureat diferenţiat. Este o idee luată în calcul, În acest proces de consultare am spus că trebuie să interacţionăm cu toţi cei implicaţi în sistemul de educaţie şi aş menţiona, în mod deosebit, reprezentanţii mediului socio-economic, pentru că în educaţie muncim pentru ca aceşti absolvenţi să se manifeste conform aşteptărilor mediului socio-economic şi să genereze un progres al economiei în ansamblul ei”, a spus ministrul Educaţiei.
El a mai spus că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat la nivelul ţării este de 66,41 la sută, apreciind că acest procent este unul “bun” nu numai în raport cu cel de anul trecut, ci şi în raport cu ultimii cinci ani, dând ca exemplu anul 2010, când s-a înregistrat o scădere a promovabilităţii la acest examen.
Sursă foto Cugetliber.ro
Citeşte şi
REZULTATE BACALAUREAT 2015. Notele obţinute de elevii de clasa a XII-a la BAC
BACALAUREAT 2015. Subiectele la Biologie Anatomie şi Biologie Vegetală! Cum vi se par?
E.V