Bei vin fiert în sezonul rece? Ai grijă, nu este sănătos! Iată de ce!
Publicat pe 22.10.2014 la 08:59 Actualizat pe 22.10.2014 la 09:21
Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne schimbăm obiceiurile alimentare, dar şi tipul băuturilor pe care le consumăm. Toamna şi iarna sunt anotimpurile în care începem să bem mai mult vin fiert decât bere rece, atunci când ieşim în oraş, dar nu numai. Ştiaţi că nu e tocmai sănătos să bem vin fiert? Iată de ce!
Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne schimbăm obiceiurile alimentare, dar şi tipul băuturilor pe care le consumăm. Toamna şi iarna sunt anotimpurile în care începem să bem mai mult vin fiert decât bere rece, atunci când ieşim în oraş, dar nu numai. Ştiaţi că nu e tocmai sănătos să bem vin fiert? Iată de ce!
Un nutriţionist celebru din Austalia, pe nume Frank Cooper, a cercetat podgoriile din toată lumea, conform doctorulzilei.ro. El a ajuns la concluzia că în multe tipuri de vinuri se găsesc diferite substanţe, care atunci când sunt încălzite, devin extrem de nocive. Acestea pot determina apariţia unor boli grave în unele cazuri.
Cercetărul australian spune că mulţi oameni sunt alergici la vin, dar nici măcar nu bănuiesc. Simptomele sunt durerile de cap, sinusurile înfundate etc. În plus, şi restul populaţiei este afectată din cauza acestor substanţe care includ pesticide, ierbicide şi sulfați.
Frank Cooper atrage atenţia aupra faptului că strugurii din care se face vinul nu se spală îninte niciodată. Dioxidul de sulf este de departe cea mai nocivă substanţă care ajunge în vin.
Studiile au demonstrat că aceste substanţe încep să provoace alergii, în momentul în care vinul este încălzit. Şi ştim cu toţii cât de mulţi oameni adoră să bea vin fiert cu scorţişoară şi diverse mirodenii atunci vremea se răceşte.
O altă substanţă periculoasă este şi tribromofenolul, care a fost depistat de experţii europeni în vinurile transportate în cutii de stejar. Acesta este un compus chimic care se foloseşte în general la mobilă. Dacă ajunge în corpul uman, pot trece ani de zile până ca substanţa să-şi facă efectul. Altă substanţă nocivă din vin este histamina, care declanşează pe lângă reacţii alergice ale pielii, chiar şi dureri de cap.