Belgia, din nou sub teroare! Alertă nucleară, după ce un agent de securitate al unei centrale a fost găsit mort

Alertă nucleară / foto: Hepta

Un agent de securitate de la o centrală nucleară din Belgia a fost găsit împușcat, iar legitimația de acces i-a fost furată.

Informația îngrijorătoare vine după ce marți capitala Belgiei, Bruxelles, a fost scena mai multor atacuri teroriste revendicate de militanții ISIS.

Ziarul Derniere Heure a anunțat azi faptul că atentatorii au dorit construirea unei bombe nucleare, dar se pare că planul le-a fost dat peste cap după ce măsurile de securitate au fost intensificate la centralele nucleare din Belgia imediat după amenințări.

Ofițerul de securitate a fost ucis joi seara în timp ce își plimba câinele în Charleoi, însă veștile despre moartea sa au apărut abia sâmbătă, informează Telegraph.co.uk.

Investigatorii se gândesc inclusiv la teoria conform căreia omul a fost omorât pentru a i se fura legitimația de acces cu care să intre apoi în centrala nucleară.

Imediat după atacurile de la Paris din noiembrie și cele din Bruxelles, s-a știut faptul că centralele nucleare sunt principalele ținte ale terorismului. Legitimațiile a 11 muncitori au fost dezactivate imediat.  Ziarul La Derniere Heure, care citează autoritățile belgiene,  a mai scris imediat după atentate că că cei care se află la originea atentatelor de la Bruxelles aveau ca ținte stabilite inițial centralele nucleare din Belgia.

Bilanțul actualizat miercuri seară de Ministerul Afacerilor Sociale este de 31 de morți, 300 de răniți, 61 se află la terapie intensivă.  Potrivit unui informații difuzate de canalului privat flamand VTM şi citat de Agerpres, atentatul ar fi fost inițial plănuit pentru lunea de Paști. Informația nu a putut fi confirmată, dar ideea conform căreia atacurile teroriste de la Bruxelles ar fi fost grăbite se precizează, scrie DH.

Belgia dispune de două centrale nucleare echipate în total cu șapte reactoare, la Doel (nord) și Tihange, în apropiere de granița cu Germania. Securitatea în jurul celor două centrale nucleare a fost întărită marți, iar personalul care nu este indispensabil a fost evacuat, după atentatele de la aeroport și metrou.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro