Berea cu mai puțin acid. Schimbarea majoră produsă din cauza creșterii prețurilor la energie
Publicat pe 12.09.2022 la 16:21 Actualizat pe 12.09.2022 la 16:21
Berea este băutura preferată a bărbaților, iar asta este o veste tristă pentru ei. Acest produs ar putea rămâne fără acid din cauza creșterii prețurilor la energie. Este un fenomen ce afectează nu doar producătorii de bere, ci și pe cei de sucuri acidulate din întreaga Europă, dar și din România.
- Berea cu mai puțin acid
- Ce duce la această măsură drastică
Este adevărat. Creșterea prețurilor la energie provoacă multe efecte negative printre care se află și producerea a mai puțin dioxid de carbon. Producerea a mai puțin dioxid de carbon le dă producătorilor de bere și de suc mari bătăi de cap, asta însemnând ca produsele să rămână fără acid.
Bere cu mai puțin acid
Firmele gigant care produc dioxid de carbon au redus producerea, asta după ce prețurile la energie s-au scumpit. Nici berarii români nu sunt feriți de acest fenomen, aceștia temându-se de o criză a dioxidului de carbon în industria alimentară. Bogdan Bazaoache, asociatul unei fabrici de bere din apropierea Capitalei, este de părere că o dată cu acest fenomen, băutura la draft ar putea să dispară.
Dar asta nu este tot. Nu doar berarii sunt afectați de această criză, ci și producătorii de sucuri. Alice Nicita, reprezentant al unei companii de sucuri, spune că este o mare problemă și că urmărește cu atenție evoluția situației. De asemenea, ia în calcul și măsuri pentru a continua producția.