VIDEO / Bigorexia, boala care atacă tinerii: "10% din cei care merg la sală suferă de ea"! Ce înseamnă şi cum se manifestă

foto:hepta

O nouă boală atacă tinerii care frecventează sălile de sport, fie ei bărbaţi sau femei, cunoscută sub numele de bigorexie.

Bigorexia - este o nouă boală frecventă în rândul tinerilor care obişnuiesc să frecventeze sălile de sport, potrivit dailymail.co.uk. Bigorexia mai este cunoscută şi sub numele de dismorfie musculară - condiţie care îi face în special pe bărbaţi să devină obsedaţi de masa musculară. Aceştia nu consideră că este niciodată suficientă şi muncesc din greu să o crească mai mult şi mai mult.

Bigorexia poate fi definită şi ca o "anorexie inversată". În timp ce anorexicii sunt convinşi că sunt prea graşi chiar şi atunci când ajung piele şi os, bigorexicii trăiesc cu senzaţia că sunt "costelivi" chiar şi atunci când au o musuculatură extrem de bine dezvolată.

Oli Loyne, un tânăr de 20 de ani, a murit din cauza unui infarct, survenit în urma unui abuz de steroizi ani la rând.

"Nu reuşeam să ne înţelegem cu el atunci când vorbeam despre ceea ce îşi face singur. Mereu zicea: "Trebuie să ajung să arăt ca imaginea pe care o am în cap! Trebuie să fiu mare!"
, a povestit mama lui Oli, Sarah, pentru dailymail.co.uk.

Citeşte şi:

Cum trebuie să foloseşti crema de protecţie solară pentru a evita apariţia petelor depigmentate pe piele

Cum să-ti faci cremă pentru protecţie solară acasa, fără chimicale! Este ieftin, avantajos şi sănătos

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro