Bilanţul seismului din Nepal: peste 1900 de morţi! Autorităţile intensifică eforturile de salvare

foto: arhiva

Seismul din Nepal, care a avut loc sâmbătă, s-a soldat cu peste 1.900 de morţi. Numeroase ţări şi organizaţii internaţionale au timis ajutoare, eforturile de salvare devenind din ce în ce mai intense.

Bilanţ terifiant al cutremurului din Nepal!  Poliţia nepaleză a anunţat că bilanţul seismului a ajuns la 1.910 morţi şi 4.625 de răniţi, relatează Reuters în pagina electronică. Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitală, Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile şi înghesuite, potrivit Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte.

Un prim elicopter a decolat duminică dimineaţă din Kathmandu pentru a transporta răniţii de pe munte, după ce zborurile au fost întârziate din cauza condiţiilor meteorologice.

Citeşte şi:

VIDEO / Un cutremur EXTREM de puternic s-a produs în Nepal! Bilanţul dezastrului

Un nou cutremur s-a produs în această dimineaţă în România!

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro