Biserica Ortodoxă, despre preoţii care au oficiat slujbă la incinerarea lui Andrei Gheorghe. "Sunt impostori"

Biserica Ortodoxă nu este de acord cu incinerarea

Andrei Gheorghe a fost, astăzi, incinerat, iar familia i-a respectat acestuia ultima dorinţă. Chiar dacă se ştia că în momentul în care va urma să fie incinerat nu se va face nicio slujbă religioasă, în cele din urmă un preot a ajuns la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.

Biserica Ortodoxă a reacţionat cu privire la acest lucru, iar preotul Visarion Alexa a vorbit despre acest asta. Preotul a explicat că nu se face slujbă religioasă atunci când o persoană este incinerată pentru că acest lucru nu coincide cu învăţăturile bisericii. În ceea ce priveşte preotul care a ajuns la Crematoriu, acesta este un preot care nu mai face parte din Biserica Ortodoxă.

"Biserica a spus foarte ferm: Noi nu participăm la ceremonialul de înmormântare! Dacă un om solicită slujba de incinerare biserica n-o poate oficia. Pentru că nu coincide cu învăţăturile ei de bază", a declarat, într-un interviu pentru Observator, preotul Visarion Alexa.

"Sunt preoţi care au fost excluşi din Biserica Ortodoxă, dar care, pentru foloase materiale, pot interveni în ceremonialul de incinerare. Acesta este un abuz, iar BOR nu recunoaşte preotul respectiv care va săvârşi acolo. De fapt, nici nu este preot, dat fiind faptul că nu este în BOR. Este un impostor pentru că nu are niciun mandat pentru a săvârşi o astfel de slujbă", a mai spus preotul Visarion Alexa.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro