Biserica Ortodoxă Română, umilită în ultimul hal, chiar de mâna dreaptă a patriarhului! A spus totul despre manevrele popilor!

Noul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, mâna dreaptă a patriarhului, nu pare să aibă o părere prea bună despre popi, el având convigerea că, în mare parte, preoţii sunt lipsiţi de vocaţie şi au o atitudine "izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul".
 
Înainte să fie numit în funcţia de purtător de cuvânt al BOR, Victor Bănescu a publicat un articol în care a criticat în termeni foarte duri calitatea preoţilor ordocşi actuali. "Această atitudine insolentă izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul care coboară în viaţa noastră, a devenit tipică pentru o foarte mare parte a clerului BOR", a scris Bănescu. Acesta spune că foarte mulţi dintre preoţi nu au vocaţie pentru "extraordinara misiune pastorală", şi nu îşi doresc decât o parohie "rentabilă" şi nimic mai mult. În plus, purtătorul de cuvânt, care este şi consilier al patriarhului Daniel, spune că preoţii la care face referire se comportă ca şi când "Dumnezeu a murit, iar ei ar dori să ne convingă neapărat de asta", în timp ce, ca "simpli funcţionari ai sacrului, se îndreaptă blazaţi spre altar aşa cum alţii merg resemnaţi la birou".
În plus, Bănescu denunţă în articolul său şi faptul că statisticile în care oficialii BOR prezintă "creşterea vertiginoasă a numărului de aşezăminte mănăstireşti, de mega-biserici, de şcoli bisericeşti şi de procente liniştitoare în sondajele legate de apartenenţa religioasă, ignoră cras realitatea". Acesta susţine că nu este suficient ca un preot să fie absolvent al unei facultăţi de teologie şi nici angajat al Patriarhiei pentru a se "contamina incurabil de sfinţenie". Legat de învăţământul teologic românesc, Bănescu este de părere că acesta distruge personalitatea absolvenţilor şi le ucide sufletul, "printr-un sistem pedagogic castrator de personalitate".
Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro