Boala care nu doare, dar care afectează sute de milioane de oameni. Cum o identifici
Publicat pe 28.02.2017 la 13:45 Actualizat pe 28.02.2017 la 14:19
Ştim că aproape orice boală are simptomele ei şi de obicei se manifestă prin durere. Ei bine, există una care ucide o mulţime de oameni, dar nu prezintă niciun semn.
Ştim că aproape orice boală are simptomele ei şi de obicei se manifestă prin durere. Ei bine, există una care ucide o mulţime de oameni, dar nu prezintă niciun semn.
Depresia este o boală care face tot mai multe victime. Dacă oamenii cred că este doar o stare de tristeţe, trebuie să ştie că nu e deloc aşa. Depresia este o boală care poate afecta pe oricine și oricând. Depresivul poate prezenta variate simptome emoționale, cognitive, fizice sau comportamentale.
Cel mai recent studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii redă faptul că tot mai mulţi oameni suferă de depresie. Numărul persoanelor la nivel global care suferă de depresie a crescut cu 18% în ultima decadă, ajungând la 322 de milioane. "Consecințele acestei afecțiuni sunt uriașe în ce privește afectarea stării de sănătate", se mai precizează în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Simptome depresie:
- pierderea interesului şi a plăcerii pentru activităţi apreciate în trecut
- schimbări ale apetitului alimentar
- senzaţie de inutilitate
- pesimism care duce până la gânduri de sinucidere
- scăderea energiei, epuizare fizică
- scăderea capacităţii de concentrare
- dereglarea somnului
Tratament depresie:
În mod normal oamenii trebuie să meargă neapărat la medici specialişti pentru a primi tratament medicamentos. Psihoterapia este recomandată în cazul depresiilor uşoare. Sportul, hrană echilibrată şi somnul sunt elemente-cheie în construirea unei stări psihice bune. Oamenii sunt încurajaţi să apeleze la familie şi prieteni, să facă voluntariat sau să se înscrie la cursuri care le fac plăcere, suportul social îmbunătăţind modul în care persoanele depresive se reintegrează în societate. La acestea se adaugă şi tratamente alternative precum meditaţia, yoga sau acupunctură, conform csid.ro.
R:P.