Borcea se teme de verdictul judecătorilor în „dosarul transferurilor”! Şi-a chemat familia în ţară să-i fie alături dacă îl “leagă”!

Luni ar fi trebuit să se dea sentinţa în celebrul dosar al transferurilor. Atunci, Borcea ar fi trebuit să afle dacă îşi va petrece următorii şapte ani în puşcărie sau liber ca pasărea cerului. Pesimist sau doar prevăzător, fostul acţionar de la Dinamo, şi-a adus familia din America să-i fie alături.
Emoţiile sunt din ce în ce mai mari pentru Cristi Borcea şi ceilalţi şapte inculpaţi în „dosarul transferurilor”. Deşi luni ar fi trebuit să se dea sentinţa, aceasta a fost amânată. În locul ei, un nou termen: 10 februarie. Însă data de 27 ianuarie a fost una cumplită cel puţin pentru Cristi Borcea, care, se pare, a privit-o cu mare teamă.
Deşi în ultima perioadă a făcut naveta Miami (acolo unde s-a stabilit după nunta cu Alina) – Bucureşti, niciodată nu a venit însoţit de familia lui. De fiecare dată şi-a rezolvat problemele în ţară, a ţinut cont de toate termenele procesului, iar apoi s-a întors în însorita Florida, la Alina şi la fiul lor. De data aceasta însă, când era convins că va primi verdictul, şi-a chemat soţia şi copilul în România, să-i fie alături. Probabil spaima că ar putea fi închis timp de şapte ani nu i-a dat linişte şi a vrut să-şi poată lua rămas bun de la ai lui în caz că lucrurile nu merg aşa cum speră el. 
 
Din nefericire pentru ei, emoţiile nu au luat sfârşit, iar acum aşteaptă toţi cu sufletul la gură data de 10 februarie.

Riscă şapte ani de închisoare
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legatură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari statului şi de peste 10 milioane de dolari a patru cluburi de fotbal. Transferurile s-au efectuat în perioada 1999-2005.
Pe 3 apilie 2012, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe cei opt inculpaţi.
Decizia a fost contestată de procurorii Directiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare. Ioan Becali a fost condamnat atunci la 8 ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte 7 ani de închisoare cu executare, George Copos - 5 ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - 4 ani cu executare, iar Jean Padureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte 3 ani de închisoare cu suspendare.
Sentinta a fost atacata cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro