Bun de te lingi pe degete! Tartă de ciocolată cu alune
Publicat pe 18.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 20.06.2017 la 10:17
Dorești să îi îndulceşti pe cei dragi, dar nu ai găsit soluţia potrivită, noi îţi recomandăm acestă reţetă. Tartă de ciocolată cu alune, un desert dumnezeiesc de bun, de care te vei îndrăgosti.
Dorești să îi îndulceşti pe cei dragi, dar nu ai găsit soluţia potrivită, noi îţi recomandăm acestă reţetă. Tartă de ciocolată cu alune, un desert dumnezeiesc de bun, de care te vei îndrăgosti.
INGREDIENTE:
-pentru blat-
- 120 de grame de alune nesărate;
- 125 de grame de făină;
- 25 de grame de zahăr granulat;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 45 de mililitri de apă cu gheaţă;
- pentru crema de ciocolată-
- 14 grame de amidon de porumb;
- 480 de grame de smântână;
- 225 de grame de cremă de ciocolată (Nutella);
- 1/8 linguriţă de sare;
- O linguriţă de extract de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 150 de grade. Răspândiţi alunele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor timp de aproximativ 5-7 minute până ce acestea încep să se rumenească. Apoi se lasă să se răcească timp de cinci minute.
În vasul unui mixer se pun 3/4 ceaşcă de alune, făina, zahărul şi sarea. Se mixeauă până ce acestea se combină. Se adaugă untul şi se amestecă până ce acesta se îmbină cu restul ingredientelor. Se transefră comboziţia obţinută într-un alt vas unde se combină cu apa cu gheţă, se amestecă cu o spatulă de lemn până ce aluatul prinde consistenţa dorită. Aluatul obţinut se întinte în mod uniform într-o tavă de copt. Se coace timp de 18-20 de minute.
Pentru a obţine crema de ciocolată se adaugă amidonul de porumb, 1/2 smântână li se amestecă până ce acestea se combină perfect. Apoi se pune într-o craţită crema de ciocolată (Nutella) şi se combină cu amestecul de amidon. Se lasă la fiert timp de trei minute, iar la final adăugaţi esenţa de vanilie. Adăugaţi crema obţinută peste blatul din tavă şi deasupra se asezonează cu alunele rămase. Înainte de servire se ţine timp de 3-4 ore la frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.