Când va ajunge să locuiască primul om pe MARTE! NASA a DEZVĂLUIT planul în 3 etape
Publicat pe 11.10.2015 la 15:41 Actualizat pe 11.10.2015 la 16:02
NASA a făcut, vineri, public un plan de populare a planetei Marte. Acesta include 3 etape, explicate pas cu pas de specialişti.
NASA a făcut, vineri, public un plan de populare a planetei Marte. Acesta include 3 etape, explicate pas cu pas de specialişti.
Agenţia spaţială americană (NASA) a publicat un articol pe site-ul oficial în care vorbeşte despre principalele obstacole care trebuie depăşite, înainte ca primii oameni să păşească pe planeta Marte. Se pare că planul nu va putea fi pus în aplicare mai devreme de anii 2030, potrivit Mediafax.
Iată cei 3 paşi prezentaţi de NASA:
Faza 1: Studierea efectelor misiunilor îndelungate în spaţiu - Această fază a fost deja demarată cu ajutorul astronauţilor care petrec durate tot mai lungi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), iar doi dintre ei, un american şi un rus, vor rămâne pe ISS timp de un an, pentru a studia efectele pe care le au asupra organismului uman misiunile îndelungate în spaţiu. NASA şi partenerii săi testează deja la bordul ISS diverse tehnologii importante pentru viaţa petrecută în spaţiu, precum sisteme de asigurare a supravieţuirii şi sisteme de comunicaţii.
Faza 2: Pregătirea astronauţilor pentru viaţa într-un spaţiu îndepărtat - "Pionierii" care vor ajunge pe Marte vor trebui să fie însă mult mai independenţi decât sunt în prezent astronauţii de pe ISS, iar pentru a realiza acest deziderat, NASA prevede în a doua etapă a strategiei sale o pregătire specială pentru astronauţi, care vor fi nevoiţi să trăiască într-un habitat aflat într-un spaţiu îndepărtat. Pentru acest obiectiv, NASA a programat o serie de misiuni spaţiale care se vor derula în apropiere de Lună, în jurul anilor 2020.
Agenţia americană a dezvoltat şi un proiect ce vizează alegerea unui asteroid care va trece la mică distanţă de Terra, pentru a-l tracta şi plasa apoi pe orbita lunară, cu ajutorul unei sonde robotizate. Această misiune vizează, mai ales, testarea sistemului de propulsie electrică pe bază de energie solară, care, potrivit NASA, va fi esenţial pentru a transporta încărcături de mare tonaj pe Marte.
Faza 3: Viaţa pe Marte - A treia etapă este cea mai dificilă, cea mai îndepărtată şi cea mai înspăimântătoare: viaţa independentă de Terra. Toate cunoştinţele acumulate anterior vor permite "abordarea" lui Marte, începând poate cu unul dintre sateliţii ei, iar, apoi, continuând cu plasarea cu succes a astronauţilor pe scoarţa planetei roşii.
Citeşte şi:
Anunţ îngrijorător: NASA a detectat semnale EXTRATERESTRE! Nu pot fi decodificate