Care sunt alimentele ce nu expiră niciodată. Poți să le consumi fără griji și peste 20 de ani
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 18.03.2022 la 15:53
Actualizat pe 18.03.2022 la 15:53
Plimbatul pe culoarul supermarketurilor și verificarea datei de expirare chiar înainte de a cumpăra un produs pot fi obositoare câteodată. În cazul în care nu știai, există și alimente care nu au date de expirare și pot fi consumate chiar și după 20 de ani. Iată o listă cu aceste alimente din care să te poți inspira!
- 5 alimente care nu expiră niciodată
- Păstrează-le cât dorești în cămară
- Nu au dată de expirare
Veți fi surprinși să aflați că există produse alimentare care nu expiră niciodată și sunt sigure de consumat oricând, indiferent de trecerea ireversibilă a timpului!
Care sunt alimentele ce nu expiră niciodată
1. Mierea
Mierea este adesea denumită „medicamentul lui Dumnezeu” și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, este foarte eficientă și atunci când vine vorba despre tratamentul părului deteriorat.
Elizabeth Trattner A.P. DOM, doctor în Medicină Chineză și Integrativă, a declarat că mierea a fost de fapt folosită în îngrijirea rănilor în unele culturi. Zahărul, nivelul scăzut de umiditate, aciditatea excesivă, acidul gluconic natural și peroxidul de hidrogen natural sunt cheile longevității sale.
2. Oțetul
Pe lângă faptul că are o numeroase beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi: ajută la pierderea în greutate și este un remediu natural pentru durerile de stomac, poți să păstrezi oțetul în cămara ta pentru totdeauna.
Nici oțetul alb, oțetul balsamic, oțetul de zmeură, oțetul de vin de orez și oțetul de vin roșu nu au date de expirare.
3. Amidonul de porumb
În funcție de modul în care este depozitat amidonul de porumb, merită cu siguranță un loc pe lista alimentelor care nu vor expira niciodată.
Atâta timp cât nu se udă - ceea ce face ca moleculele de amidon să se lege de moleculele de hidrogen - și sunt păstrate într-un loc uscat și răcoros, puteți păstra amidonoul de porumb în dulap fără probleme.
4.Orez alb nefiert
Indiferent dacă depozitați orezul alb negătit în cămară, frigider sau congelator, nu va trebui să-l înlocuiți niciodată, deoarece nu expiră.
Specialiștii spun că orezul alb, sălbatic, Arborio, de iasomie și basmati au o perioadă de valabilitate nedefinită atunci când sunt ținute în condiții favorabile de depozitare. Excepția este orezul brun care, din cauza conținutului său mai mare de ulei, nu se va păstra atât de mult.
5. Sarea
Clorura de sodiu pură există de miliarde de ani, așa că nu este surprinzător faptul că nu expiră niciodată. Ca să nu mai vorbim despre faptul că sarea este adesea folosită pentru a proteja alimentele de mucegai și bacterii, astfel încât acestea să fie conservate mai mult timp.
Specialiștii au dezvăluit că cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că se poate uda.
Citește și: Pârjoluțe gustoase și savuroase, gata într-un timp record. Rețeta ideală pentru perioada postului