Carmen Iohannis, gest nobil pentru copiii talentaţi: "Important este să perseverezi!"

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a făcut un gest nobil pentru câţiva copii talentaţi. Prima Doamnă a premiat, duminică după-amiază, copiii participanţi la manifestările din cadrul Kids Day, în deschiderea turneului de tenis Sibiu Open 2015.

Manifestarea a fost organizată de Marius Vecerdea, antrenor de tenis şi apropiat al preşedintelui. Evenimentul a atras numeroşi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, care s-au întrecut în partide de tenis, dar nu numai. Au fost organizate mini-partide de fotbal, badminton, tenis de masă şi baschet, dar şi ateliere de creaţie pe toată durata evenimentului, potrivit Mediafax.

Carmen Iohannis a vorbit cu mulţi dintre copiii participanţi, i-a îmbrăţişat, i-a întrebat ce sporturi practică şi dacă le place să facă sport. Soţia preşedintelui le-a oferit copiilor dulciuri şi s-a fotografiat alături de aceştia.

"Mi-aş dori ca mulţi copii să înceapă cu tenisul sau cu orice alt sport. Sportul este foarte important pentru toată lumea şi ar trebui să se scrie cu litere de tipar în inimile noastre, pentru că ne aduce bucurie şi ne face să ne simţim bine", a declarat presei Carmen Iohannis.

Soţia preşedintelui a recunoscut că a început de ceva timp să practice şi ea tenisul, că se antrenează, dar nu a ajuns la un nivel avansat.

"Nu sunt avansată, dar perseverez. Important în sport este să perseverezi, în sport nu contează să câştigi, ci să participi", a mai spus Carmen Iohannis.

Întrebată ce părere are despre Simona Halep, al cărei succes a atras în ultimii doi ani tot mai mulţi copii către tenis, Carmen Iohannis a declarat:

"Este un model, suntem mândri de ea şi ne dorim să avem cât mai multe Simone în lumea tenisului, iar acest turneu să aducă tenisul în prim-plan şi cât mai mulţi copii spre tenis".

Carmen Iohannis a mărturisit că se uită la meciurile Simonei Halep ori de câte ori are ocazia, singură sau împreună cu soţul şi că o încurajează pe sportivă.

Copiii care au obţinut rezultate bune la partidele de duminică au fost premiaţi de către Carmen Iohannis şi au primit pachete pregătite de organizatori.

"Felicitări, copii, mă bucur că v-aţi adunat în număr aşa de mare aici. Sper să vă placă tot mai mult tenisul, să veniţi tot mai des pe terenul de tenis şi să participaţi la cât mai multe evenimente sportive. Să nu uitaţi că tenisul este un hobby pentru toată lumea", le-a spus Carmen Iohannis copiilor, la festivitatea de premiere.

Sibiu Open 2015 are loc în perioada 20-27 septembrie la Baza sportivă Pamira din Sibiu, care aparţine omului de afaceri Marius Vecerdea.

Foto: Facebook

M.T.

Citeşte şi:

Au fost transformaţi în idoli! Roger Feder şi Simona Halep au ajuns la Cotroceni! Vezi cum a fost posibil!

Prima Doamnă, nonconformistă la Media Music Awards. Carmen Iohannis a întors toate capetele la concert

Bombă! Klaus Iohannis, obligat să divorţeze


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro