Casa unui compozitor celebru, scoasă la vânzare de portărei! Cum arată locuinţa de două milioane de euro!

Casa unui compozitor celebru, de care aproape orice român a auzit, a fost scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de aproape două milioane de euro.
Vila impunătoare, cu o suprafaţă de peste 700 mp, a aparţinut regretatului pianist, compozitor şi pedagog român Dinu Lipatti. Iniţial, executorii au încercat să o vândă cu 11,2 milioane de lei, însă zilele trecute au redus preţul, la "numai" 8,4 milioane lei, adică 1,9 milioane de euro. 
Despre conacul din apropiere de Piaţa Romană, Valentin, fratele lui Dinu Lipatti, scria în memoriile sale: "Prin 1930 ne-am mutat din nou, de data aceasta în locuinţa mare a tatălui meu din Bulevardul Lascăr Catargiu 12. Bunicul i-o cumpărase tatei pe la 1900. Era o clădire cam ciudată, care există şi astăzi, fiind cunoscută drept Casa Lipatti. Fusese construită de Petre Antonescu, pe atunci june arhitect descins de la Paris. O casă de un rococo bastard, elegantă şi totodată disproporţionată, care parcă stă în genunchi. Seamănă cu un om cu torsul mare şi cu picioare scurte, fiind lipsită de acele nobile proporţii, care se mai pot întâlni în Bucureşti la unele case vechi".
Citeste si:

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro