Cât costă să faci Revelionul în Maramureș. Destinația este foarte apreciată de turiști
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 11.10.2023 la 15:57
Actualizat pe 11.10.2023 la 15:57
Revelionul este una dintre cele mai importante sărbători în timpul unui an, iar românii aleg să facă o mare sărbătoare. Dacă nu te-ai gândit unde să petreci, noi îți recomandăm o zonă frumoasă din România. Maramureșul este plin de tradiții și obiceiuri care se păstrează încă din bătrâni, iar spațiile de cazare sunt numeroase. Prețurile sunt pentru buzunarul oricărui român.
- Cât costă să faci Revelionul în Maramureș
- Destinația este foarte apreciată de turiști
Revelionul este destinat distracției și bucuriei de a începe un nou an alături de cei dragi. Dacă nu știi ce locație să alegi și vrei să fii în România, Maramureșul este o zonă perfectă. Aici se îmbună voia buna și tradițiile zonei, iar experiența va fi una completă. Cât va trebui să scoți din buzunar pentru un sejur de cinci nopți.
Cât costă Revelionul în Maramureș
Revelionul este una dintre cele mai importante ocazii de sărbătorit pentru toată lumea. Destinațiile pentru a petrece sunt numeroase, iar românii pot alege o mulțime de variante. De la zone cât mai exotice, unde vremea este caldă, până la stațiunile de schi, pentru doritorii de sporturi de iarnă.
Totuși, dacă îți dorești să rămâi în România și să mergi într-o zonă de poveste, este recomandat Maramureșul. Tradițiile s-au păstrat de-a lungul anilor, iar acum sunt o adevărată încântare să le privești. Totodată, mesele festive sunt pline de bunătăți, gazdele pregătind cele mai bune mâncăruri.
Proprietarii de pensiuni au anunțat ofertele pentru Revelion. Pentru un sejur de cinci nopți, prețurile încep de la 375 de lei de persoană/noapte și pot ajunge până la 600 de lei de persoană/noapte, fiind demipensiune și masa festivă de Revelion. Cele mai multe proprietăți se închiriază integral.
Ce tradiții ce respectă de Revelion
Maramureșul este una dintre zonele pline de tradiții din România, fiind respectate și în zilele noastre. Au fost transmise din generație în generație, iar impresionează pe numeroșii turiști care ajuns în aceste locuri de poveste.
În unele sate din zona Maramureșului este un obicei numit „strigătul peste sat”. El se practică în noaptea de Anul Nou, când două cete se adună pe dealuri și încep un dialog. În trecut, se anunțau diverse evenimente sociale ce au avut loc în anul ce a trecut. Pentru a începe un an prosper, sătenii alungă spiritele rele și purifică locuința. De Revelion, se pocnesc bicele, se sting luminile și se trag clopotele la biserică.
Umblatul cu capra și jocul moșilor este dedicat tinerilor. Sunt dansuri populare pe care le fac, umblând din casă în casă. Obiceiul spune să-i le deschizi ușa pentru a-ți merge bine în noul an, fiind numai bun de admirat.
CITEȘTE ȘI: Cât costă să faci revelionul în Tenerife. Prețul pe care să îl plătești pentru o vacanță de vis