Caz cutremurător în Neamţ! O tânără de 27 de ani, însărcinată, a fost lăsată să moară în spital: "Avea creierul umflat!"
Publicat pe 13.01.2018 la 10:20 Actualizat pe 13.01.2018 la 11:42
O femeie de 27 ani care urmă să devină mamă pentru prima dată a fost lăsată să moară în spital. Medicul obstetrician care monitoriza sarcină tinerei a decis să o transfere la un spital din Iaşi când era deja prea târziu, informează bzi.ro.
O femeie de 27 ani care urma să devină mamă pentru prima dată a fost lăsată să moară în spitalul din Roman, judeţul Neamţ. Medicul obstetrician care monitoriza sarcină tinerei a decis să o transfere la un spital din Iaşi când era deja prea târziu, informează bzi.ro.
Un caz tuburător s-a petrecut în judeţul Neamţ. O tânără de 27 de ani, gravidă în 21 de săptămâni, a fost internată timp de patru zile la spitalul din Roman, unde medicii au lăsat-o să ajungă în stare critică şi abia atunci au decis să o transfere la un spital din Iaşi, unde dacă ar fi ajuns la timp, doctorii ar fi putut să o salveze atât pe ea, cât şi pe copilaşul care urma să se nască.
Georgiana Cimpoi era însărcinată pentru prima dată, dar a murit înainte să-şi poată strânge pruncul în braţe. Se pare că medicul Ana Maria Apetrei i-a pus un diagnostic greşit şi a ţinut-o internată timp de patru zile, starea tinerei agravându-se foarte mult. Când a ajuns la Iaşi, medicii au precizat ca Georgiana Cimpoi avea în organism o infecţie gravă, care i-a provocat decesul în cele din urmă.
"Pacientă era în stare de comă profundă, stare foarte gravă. Era intubată şi maternitatea a trimis-o la noi pentru că era confuză. În jurul orei 18:30 a ajuns la UPU. I s-a făcut un examen Computer Tomograf la noi care nu a relevat modificări la nivelul creierului. Avea creierul umflat. Analizele de sânge au arătat că pacienţă avea o infecţie foarte gravă, generalizată. Probabil septicemie. Unde este localizată se va vedea la necropsie. Bănuim că este vorba de meningo-encefalită, infecţie la creier. Din analizele de sânge efectuate în spitalele unde a fost pacientă se observă evoluţia din ce în ce mai gravă a acestei infecţii. Această infecţie a pornit de undeva, probabil şi de la o infecţie urinară şi apoi a evoluat. Pacienţă avea şi o afecţiune neurologica, distrofie musculară, din copilărie, dar asta nu avea nicio legătură cu infecţia. Noi am trimis pacienţă la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru că acolo se tratează o astfel de infecţie. Repet, pacienţă era în stare critică când a ajuns la noi", a declarat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie) din Iaşi, potrivit bzi.ro
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.