Caz incredibil în Vaslui! Un interlop, ce a răpit şi a "profitat" de o elevă de 17 ani, s-a ales cu arest la domiciliu...şi 10 ore de muncă zilnică, în libertate!

Caz incredibil în Vaslui! Un interlop, ce a răpit şi a "profitat" de o elevă de 17 ani, s-a ales cu arest la domiciliu...şi 10 ore de muncă zilnică, în libertate!

Un bărbat din Vaslui, cunoscut ca fiind membru al lumii interlope din judeţ, este acuzat de răpire şi viol, însă reuşeşte să înduplece judecătorii după bunul său plac. La ultima înfăţişare, pe lângă faptul că a primit arest la domiciiu, a reuşit să obţină şi permisiunea de a munci timp de câte zece oare aproape în fiecare zi, în libertate.

Cum a fost posibil?

Chiar dacă nu a fost prea dornit de muncă până acum, se pare că acum "l-a lovit" nevoia subită de a pune umărul la bunăstarea acestei ţări. Motivarea înaintată instanţei spune că tânărul nu mai dispune de resurse financiare pentru a-şi întreţine familia, având un copil de un an şi jumătate. Potrivit graficului de lucru prezenta judecătorilor, tânărul este planificat desfăşoare activitatea aproape zilnic, pe întreg perimetrul Lacului de acumulare Puşcaşi, în intervalul orar 08-16, iar 8 zile şi noaptea, în intervalul orar 21-05, intervale orare la care se adaugă o oră timpul necesar deplasării de la Vaslui la Puşcaşi.

Sfătuit bine, Flavian V. nu a cerut înlocuiea măsurii arestului la domiciliu, cu cea a controlului judiciar deoarece, în cazul unei condamnări cu executare, se va scădea perioada petrecută în arest la domiciliu.

În primă instanţă magistraţii Judecătoriei Vaslui s-au opus solicitării motivând, printre altele, că aprobarea unei astfel de solicitări ar lipsi de substanţă măsura arestului la domiciliu: "Prin admiterea solicitării inculpatului de a i se permit e părăsirea domiciliului, în maniera prezentată de acesta, în lipsa unui interes imperios, măsura arestului la domiciliu ar fi golită de conţinut şi ar cădea în derizoriu în raport de scopul pentru care este impusă"

Nu s-a ţinut cont de solicitările magistraţilor, iar Tribunalul Judecătoriei Vaslui le-a desfiinţat hotâreara şi a admis cererea lui Flavian V. În motivarea deciziei, Tribunalul Vaslui arată că măsura arestului la domiciliu nu trebuie să înfrângă dreptul la muncă al inculpatului.

Întâmplarea pentru care Flavian V. trage ponoasele a avut loc pe 22 iulie, 2018, când a smuls telefonul de la ureche victimei, de 17 ani, în timp ce aceasta vorbea la telefon cu mama sa. Aceasta a luat-o cu forţa pe adolescentă, a dus-o într-o zonă părăsită, unde a forţat-o să întreţină relaţii sexuale.


facebook whatsapp twitter pinterest