Ce cauze are mustața la femei și care sunt remediile
Publicat pe 11.05.2021 la 20:02 Actualizat pe 11.05.2021 la 20:02
Mustața la femei este ceva normal, însă nu întodeauna. Există un motiv pentru care unele doamne și domnișoare se confruntă cu pilozitate excesivă în zona buzei superioare, dar și remedii care dau rezultate de durată.
- De ce unele femei au mustață
- Motivul apariției părului în exces
- Remediile de durată în cazul pilozității excesive
Mustața la femei - ce e normal și ce nu
Multe femei își doresc o piele perfectă, însă nu totul depinde de imaginea ce se dorește afișată, ci mai mult de propriul corp și organismul pe care îl are fiecare. În timp ce unele femei abia prezintă vreo urmă de păr pe corp, altele se confruntă cu o pilozitate excesivă, iar uneori acest lucru este stânjenitor. Toate ar trebui să știe însă că hormonii sunt cei care fac ca firele de păr să fie mai numeroase sau mai închise la culoare decât la alte femei.
Din ce cauze apare mustața la femei
Mustața la femei în exces este cauzată de hirsutism, o afecțiune neobișnuită, care apare din cauza creșterii nivelului de hormoni masculini, androgeni. La bărbați, hormonii determină creșterea mustaței și a bărbii, iar la femei, excesul de păr se datorează hirsutismului, excesului de androgeni, de testosteron și alți hormoni similari. Hirsutismul poate fi o afecțiune de natură genetică sau endocrină. Ea produce excesul de păr pe corp la femei, iar firele de păr sunt mai groase și mai închise la culoare.
Sindromul ovarelor polichistice
Sindromul ovarelor polichistice este o tulburare hormonală frecvent întâlnită la femeile de vârstă fertilă. Printre simptomele cauzate de această afecțiune se numără și hirsutismul, adică pilozitate excesiva la nivelul fetei, pieptului, spatelui, bratelor, abdomenului, dar și alopecie, adică pierdere a anumitor porțiuni de păr asemănătoare celor la bărbați.
Sindromul Cushing
Acest sindrom este cauzat de expunerea la stres prelungit, care poate duce la obezitate, vergeturi, atrofierea muchilor, tulburări ale ciclului menstrual, anxietate, diabet, diferite infecții și nu în ultimul rând la hirsutism.
Ce pot face femeile care au mustață
Femeile care suferă de această creștere a hormonilor masculini pot ține situația sub control prin îndepărtarea excesului de păr din zona buzei superioare prin cele mai bune metode, în funcție de nevoile fiecăreia, fără dureri și pentru o perioadă cât mai lungă. Epilarea cu ceară este cea mai la îndemână metodă, dar o poți încerca și pe cea cu ață, care este mai tradițională și puțin mai inconfortabilă. Dacă îți este teamă de iritațiile de după aplicarea cerii, poți încerca să scapi de mustață cu penseta, însă acest procedeu este mai lent. Poți să mai scapi de părul neplăcut și cu zahăr, pe același sistem ca epilarea cu ceară.
Citește și: Epilează-ţi definitiv părul facial cu făină! Trucul de care nu te vei dezlipi