Ce este DEPRESIA POSTNATALĂ? Care sunt cauzele şi cum se poate preveni
Publicat pe 13.10.2014 la 09:17 Actualizat pe 13.10.2014 la 09:44
Depresia este o afecţiue care afectează tot mai multe persoane, iar din nefericire, unele din persoanele cele mai vizate sunt femeile care au trecut printr-o sarcină şi o naştere.
Depresia este o afecţiue care afectează tot mai multe persoane, iar din nefericire, unele din persoanele cele mai vizate sunt femeile care au trecut printr-o sarcină şi o naştere.
Depresia este mai mult decat sa fii trista pentru cateva zile, este o afectiune serioasa in care este implicat creierul. In cazul depresiei, tristetea, anxietatea, sau sentimentul ca totul este fara sens, nu trec rapid si intervin in rutina de zi cu zi. Aceste senzatii pot fi de intensitati diferite, de la usor la sever. Vestea buna este ca majoritatea celor care sufera de depresie pot fi tratati si revin la normal.
Cat este de comuna aceasta problema in timpul si dupa sarcina?
Depresia este o problema des intalnita atat in timpul sarcinii, cat si dupa. Aproximativ 13% din femeile insarcinate sau din noile mamici se confrunta cu aceasta afectiune.
Cum imi dau seama daca sufar de depresie?
Cand esti insarcinata sau imediat dupa ce ai nascut poti avea aceasta problema si nici macar sa nu fii constienta ca o ai. Anumite schimbari aduse de sarcina pot cauza simptome asemanatoare cu cele ale depresiei, dar daca nu trec dupa 2 saptamani ar trebui sa consulti un medic:
-esti foarte capricioasa si nu ai stare
-esti trista, deznadajduita si coplesita de situatie
-plangi mult
-nu ai energie si iti lipseste motivatia
-mananci prea mult sau prea putin
-dormi prea mult sau prea putin
-ai probleme sa te concetrezi sau sa iei decizii
Citeste continuarea pe Lyla.ro
Foto: Hepta
Citeste si:
Foc şi apa? Compatibilitatea în relaţia de cuplu în funcţie de elementele care vă guvernează zodiile
13 lucruri surprinzatoare pe care le poţi face cu cojile de banană