Ce este MRSA, tulpina care se poate transmite la om de la porci. Altă lovitură dură după COVID-19 și variola maimuței
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 29.06.2022 la 20:21
Actualizat pe 29.06.2022 la 20:21
Este vorba despre bacterii Staphylococcus aureus rezistente la meticilină (MRSA). Oamenii care locuiesc în apropierea fermelor de porci sau a câmpurilor sunt mai predispuși să se infecteze cu această tulpină. Potrivit informațiilor transmise de specialiști, această tulpină se poate transmite la om de la porci
- Cine se poate infecta cu această tulpină
- Ce spun specialiștii în domeniu
- Cât de periculoasă este
Această tulpină se poate transmite și prin atingerea articolelor personale, cum ar fi prosoape sau aparate de ras, care au atins pielea infectată. Aceste tulpini au devenit rezistente la antibiotice.
Ce este MRSA, tulpina care se poate transmite la om de la porci
De obicei, aceste infecții apar la persoanele care au fost în spitale sau în alte instituții de îngrijire cum ar fi casele de bătrâni și centrele de dializă. De obicei, se răspândește prin contact piele pe piele.
Infecțiile cutanate cu stafilococ, inclusiv MRSA, încep în general ca niște umflături roșii, dureroase. Arată ca niște coșuri sau mușcături de păianjen. Aceste umflături roșii se pot transforma rapid în furunculi.
Bacteriile pot să pătrundă adânc în corp, provocând infecții care pot pune viața în pericol. Oricine poate fi infectat cu această tulpină, indiferent de vârstă. Riscul crește în locurile aglomerate.
Cine se poate infecta cu această tulpină
De asemenea, riscurile sunt crescute atunci când vorbim despre contact piele pe piele. Tulpina a apărut probabil ca urmare a utilizării pe scară largă a antibioticelor la porci, potrivit stiripesurse.ro.
"Din punct de vedere istoric, este posibil ca nivelurile ridicate de utilizare a antibioticelor să fi condus la evoluţia acestei tulpini foarte rezistente la antibiotice de MRSA din fermele de porci", a declarat autoarea principală a studiului, doctor Gemma Murray, de la Institutul Wellcome Sanger din Marea Britanie, potrivit aceleiași surse.
Această tulpină a fost identificată pentru prima dată la pacienţi umani în 1960.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este de părere că această tulpină este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii.
Citește și: Au fost confirmate alte trei cazuri de variola maimuței în România. Câte persoane sunt infectate în prezent