Ce manevră incredibilă fac "Prinţul silicoanelor" şi "Regele varicelor" ca să scape de familia pacientei moarte!
Publicat pe 10.09.2015 la 00:02 Actualizat pe 09.09.2015 la 23:42
Judecaţi pentru uciderea unei paciente, medicul Kasem, alias "Prinţul silicoanelor", şi tatăl lui, supranumit "Regele varicelor", au pus la cale un plan incredibil, pentru a scăpa definitiv de familia moartei!
Judecaţi pentru uciderea unei paciente, medicul Kasem, alias "Prinţul silicoanelor", şi tatăl lui, supranumit "Regele varicelor", au pus la cale un plan incredibil, pentru a scăpa definitiv de familia moartei!
În urmă cu doar câteva zile, tatăl medicului Kasem a deschis un proces de divorţ, soliciând ca instanţa să pronunţe desfacerea căsătoriei cu Elena, so'ia lui, şi, potrivit surselor noastre, împărţirea averii. Decizia de a divorţa la bătrâneţe vine, interesant, la scurt timp după ce familia femeii care a murit cu zile în clinica celor doi medici a cerut sechestru asigurător pe averea lor, pentru ca aceștia să nu înstrăineze bunurile, în condițiile în care văduvul și fiica Linei Sadoveanu au cerut în instanță despăgubiri de 1,5 milioane de euro. Așa că, potrivit gurilor rele, divorțul "Regele varicelor" ar fi, se pare, doar o manevră avocățească, pentru a împărți rapid agoniseala de o viață și a o pune la adăpost, pe numele soției.
A operat ilegal
Nenorocirea pentru care cei doi medici esteticieni sunt judecați în ianuarie 2011, când pacienta Lina Sadoveanu s-a dus la centrul medical Tul Karem pentru o intervenţie chirurgicală de eliminare a varicelor. Operaţia efectuată de "Regele varicelor" a decurs bine, dar femeia nu a fost mulţumită. După câteva zile, ea s-a prezentat la control iar doctorul i-a explicat că ar fi oportună şi efectuarea unei intervenţii de înlăturare a ţesutului adipos din zona coapselor, la operaţie urmând să participe şi fiul său, specializat în acest tip de intervenţii. Total fals! Kasem era medic rezident, şi nu specialist. Convinsă să mai facă o operaţie, femeia s-a prezentat la cabinetul doctorilor arabi pe 23 martie pentru procedura de lipoliză cu laser. La clinica era doar Kasem, tatăl său fiind plecat în Iordania, unde participa la o conferinţă. A început consultaţia, iar Kasem nu a stat pe gânduri. Doctorul a desenat pe coapsele pacientei zonele asupra cărora urma sa intervină, a preparat singur anestezicul şi a început intervenţia. După vreo trei ceasuri, doctorul a scos grăsimea într-un recipient de 5 kg, pe care l-a umplut mai mult de jumătate. Asistentele i-au pus Linei un corset medicinal şi au ajutat-o să meargă într-o rezervă.
A trimis-o acasă
În ciuda faptului că femeia se simţea rău şi voma, Kasem a trimis-o acasă după numai două ore de la terminarea intervenţiei. Cum durerile şi starea de rău au continuat, soţul femeii l-a sunat pe medic, iar acesta l-a liniştit: ”Sunt reacţii normale”. Apoi nu a mai răspuns la telefon. A făcut-o tatăl său, care s-a arătat surprins că fiul a efectuat intervenţia. Într-un final, Kasem şi o asistentă au ajuns la pacientă acasă, a doua zi pe la prânz, şi i-au făcut acesteia o perfuzie. Kasem a plecat, iar femeia începea să se stingă. Voma, se sufoca şi avea dureri abdominale. Cum starea se agrava, soţul ei a chemat salvarea. Era însă prea târziu. Lina Sadovean a decedat în braţele medicilor de pe ambulanţă. Plătise 6.000 de euro (fără chitanţă) ca să se facă bine şi a ajuns pe masa legiştilor.
Protejat de Colegiul Medicilor
Kasem a fost, la un moment dat, exclus din rândul ”halatelor albe”, însă a continuat să opereze, pe bandă rulantă. Asta grație Colegiului Medicilor, care, de aproape trei ani, acceptă tacit ca medicul Kasem să taie pacienți, invocând faptul că, în tot acest timp, Comisia de Disciplină nu a avut timp să analizeze contestația depusă de Kasem împotriva decizie de retragere a dreptului la liberă practică. De altfel, după ce SPYNEWS a prezentat situația bizară de la Colegiul Medicilor, văduvul Linei Sadoveanu a atacat în instanță decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului, însă, cu toate că dosarul a fost înregistrat în luna martie a acestui an, nici până astăzi nu s-a stabilit un prim termen al procesului.
Citeste si: