VIDEO / Ce pedeapsă a primit profesoara din Braşov care a bătut un elev cu o carte în cap şi cu picioarele

Sursa foto Antena 1

Profesoara care a fost filmată în timp ce bătea un elev în timpul unei ore de informatică a fost sancţionată de către conducerea liceului unde s-a petrecut evenimentul cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni.

Reprezentanţii elevilor consideră pedeapsă mult prea uşoară şi cer desfacerea contractului de muncă a acesteia.

Conform directorului Liceului "Ion Codru Drăguşanu“ din Victoria, Gabriela Liliana Lepădat, profesoara Mioara Roşca, care a lovit un elev cu o carte, iar apoi cu picioarele, în timpul orei de informatică, după ce a avut o ieşire nervoasă, a fost sancţionată cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni şi nu mai are dreptul să predea la clasa respectivă, potrivit unei decizii a comisiei de disciplină a instituţiei de învăţământ, scrie MEDIAFAX.

"A fost sancţionată conform statutului personalului didactic şi al Legii Educaţiei cu cea de-a treia sancţiune din cinci, şi anume cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni. Şi aceasta cu condiţia de a nu se mai repeta incidentul. De asemenea, doamna profesoară nu va mai preda la clasa respectivă şi i s-a recomandat să facă şi un consult psihologic",  a spus directoarea şcolii.

Inspectorul şcolar adjunct Victor Vijoli a spus că încă nu a primit decizia comisiei disciplinare, dar rolul Inspectoratului Şcolar Judeţean este acela de a verifica dacă a fost aplicată legea corect, neavând competenţa de a da sancţiuni.

"Nu am văzut încă hârtiile, dar am înţeles că a primit a treia sancţiune. Dacă se va mai repeta acest incident regretabil, se va ajunge la desfacerea contractului de muncă. Eu am discutat şi cu elevul şi cu mama acestuia şi au spus că nu vor să depună plângere. Mama a spus că nu doreşte sancţionarea profesoarei, însă nu s-a pus problema pentru că gestul cadrului didactic a fost incalificabil. Elevul şi-a recunoscut oarecum vina. Incidentul s-a petrecut după ce profesoara l-a dat afară de la oră pe elev, a fost şi provovată de acesta. Era deja pauză
“, a spus Vijoli.

În schimb, reprezentanţii elevilor din Braşov cer desfacerea contractului de muncă al profesoarei Mioara Roşca. Astfel, Consiliul Judeţean al Elevilor Braşov, condamnă "comportamentul agresiv şi ilegal" al profesoarei din Liceul Teoretic "Ion Codru Drăguşanu”, din judeţul Braşov, catalogându-l ca "o gravă încălcare a Codului de Etică pentru Învăţământul Preuniversitar şi a Codului Penal".

T.S

Citeşte şi:
VIDEO / Tragedie de proporţii în Franţa! Cel puţin 42 de oameni au murit într-un accident grav de circulaţie!
A făcut o poză în camera de hotel şi s-a speriat îngrozitor! Ce a fotografiat din greşeală un bărbat din Marea Britanie?
facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro